18.07.2024
Жури

Дегустационна и бранд комисия – Rose Wine Expo 2023

Непосилната лекота на Розето ще усетят с върха на езика си трите емблематични винени орисници,които на 27 май 2023 г..ще журират на закрита дегустация над 50 нови проби в Казанлък

Отново е предпочетен изцяло дамски състав на комисията, който се доказа като най-успешния избор за коректно и независимо журиране, за което винаги са радетелствали организаторите – Абсолют ЕООД, носителите на патентните права на Конкурса.

Доц. д-р Надежда Борисова Благоева е дългогодишен и уважаван преподавател в катедра „Технология на виното и пивото” на Университета по хранителни технологии— Пловдив и  ще участва за трети път като член на Дванадесетата Дегустационна комисия на Националният конкурс за розе „Златен киликс“2023. Тя гарантира академичната екзактност на оценяването.

 

 

 

 

Председателското кресло на комисията е запазено за вездесъщата Вили Гълъбова, която категорично се доказа през годините като експерт за всички Розе конкурси е Европа. Тя беше член тази година  на женското жури на Concours Mondial de Bruxelles rosé сесия в Монпелие и бе предпочетена в журито на 7-мото издание на Международния шампионат по розе- International Rosé Championship 2023.

Но българската La grande dame Rose не спира да приема предизвикателства и смело застана на снимачната площадка на новия българския сериал „Вина“ / Продуцент – Българска национална телевизия (БНТ) Режисьор – Виктор Божинов, Изпълнителен продуцент – Надежда Цветкова „Брод Филмс“, Сценаристи – Ваня Николова, Нели Димитрова, Екатерина Николова, Оператори – Калоян Божилов и Георги Гвоздев, Режисьор по монтажа – Нина Алтъпърмакова, Композитор – Петър Дундаков  и Консултант – Вили Гълъбова /

Когато духът е силен, той озарява всичко около себе си.

Третият член на Дамската Дегустационна комисия е нова звезда за Розето – Гергана Тодорова – винен специалист и радетел за развитието на реален винен туризъм в страната. Пише статии и е главен редактор на www.winetours.bg. Притежател е на WSET Diploma level. Завършила е магистратура Аграрен туризъм в Аграрен университет Пловдив. Посетила е стотици изби в България и Европа. Тя е новия поглед, новата отправна точка, която да балансира оценките и с която се затваря триъгълника между компетентност, безпристрастност, равнопоставеност. Но колко широта остава между тези три страни, колко неподозирани възможности и изненади се крият там…

 

Бранд комисията не отстъпва по експерти: Председател е изтъкнатия преподавател в Катедра „Мода“ на Националната Художествена академия доц. д-р Мариела Гемишева, единствения трикратен носител на Златната игла на Българската Академия за мода в три отделни категории.

 

 

 

 

Калин Серапионов е утвърден визуален артист, участва в много международни изложби и проекти ,изпълнителен директор на Институт за съвременно изкуство – София. Калин отдавна има отношение и участва с интерес  в оценяване на Винените брандове като субект на визуалната среда.

 

 

 

 

Третият творец е младата Божидара Каратерзиева, магистър по Индустриален дизайн, преподавател в НУПИД „акад.Дечко Узунов“ Казанлък. Тя е топлата връзка между академичното обучение и най-младите артисти на изкуството дизайн.

 

 

 

 

Тази година Бранд комисията ще поощри авторите на Винени брандове с два златни и един сребърен медали, които ще допълнят Голямата награда за Продуктов дизайн.

Нека да спечелят най-добрите, нека оценките да са повод за гордост и радост, нека бъде Розе!

 

Снимка корица: pixabay.com

 

2 thoughts on “Дегустационна и бранд комисия – Rose Wine Expo 2023

Коментарите са затворени.