18.07.2024
Жури

ДЕГУСТАЦИОННА КОМИСИЯ на Националния конкурс за Розе „Златен Киликс“ 2021

ROSE WINE EXPO KAZANLAK  има особената чест да Ви представи ДЕСЕТАТА ДЕГУСТАЦИОННА КОМИСИЯ на Националния конкурс за Розе „Златен Киликс“Казанлък 2021 :

Вили Гълъбова завършва висшето си образование като икономист, специалност „Международни икономически отношения“. Тя се занимава с вино от 1997 г. Международен винен специалист с повече от 20 годишен опит в износа на вино, а също и като винен журналист, критик, педагог и винен съдия, Вили управлява своя консултантска компания от 2011 г. Преминала е двугодишно обучение в най-престижната образователна винена институция в света The Institute of Masters of Wine (IMW), London, UK. В момента работи като консултант и регионален съветник на холандската държавна Агенцията CBI и няколко винарни в Източна Европа и Кавказкия регион. Нейният опит във виното се простира в сферата на международните продажби, маркетинг и бизнес развитие. Вили влага цялата си страст за обединяване на всички хора, обичащи и работещи с вино и е посветила голяма част от времето си пътувайки по света в изучаване, разбиране и разпространяване на винената култура.Дългогодишен Почетен Член и Председател на Дегустационната комисия на Националния конкурс за Розе „Златен Киликс“Казанлък 2021

Каталог на българското вино 2021 / KA&TA Bulgarian wine 2021

Група високообразовани ценители,начело с Цвета Тановска и Катя Йончева ,издадохa преди девет години първия помощник на винолюбителя- KA&TA Българското вино, който да го ориентира сред многообразието от български вина на пазара. Каталогът даваше информация за около 100 български изби. В него бяха описани и оценени около 800 български вина с актуалните им реколти на пазара. Двуезичният гайд (на български и английски език) е с обем 350 стр. и е ежегоден.

„В каталога на българското вино спазваме принципите:

равнопоставеност- към всички изби и вина сме подходили с еднакво усърдие и отговорност;

безпристрастност– оценката на вината се определя добронамерено от вкуса, опита и знанията на екипа от дегустатори, без да се влияем от името, големината и историята на избата;

всеобхватност – стараем се да обхванем всички български изби и техните вина на пазара.“

KA&TA Българското вино 2021 е деветото годишно издание на този двуезичен винен каталог.  Рейтингът на вината се базира на система, която дава максимум 5 звезди за изключително българско вино. Винената карта е полезен помощник, ако желаете да посетите винарни в определен регион или търсите подходяща посока за винен туризъм. Каталогът предоставя информация за всички производители на вино в България, с включена информация за адрес, уебсайт, GPS координати и работно време за дегустации и посещения на изби, ако се предлагат. Можете да откриете информация за това, дали към винарната има хотел или ресторант, както и дали има интересни забележителности в близост до нея. Всяко издание съдържа и статии по актуални теми в света на виното и други напитки.

Цвета Тановска има магистърска степен по икономика и владее няколко езика.Виното е нейно хоби и страст. Влиза в света на виното, водена от собственото си любопитство. Член е на журито на единствения конкурс за Българско вино на годината, както и член на жури от други винени конкурси. Тя е и дегустатор на вино за списание „Бакхус“.

Катя Йончева има магистърска степен по икономика от УНСС и по технология на виното от Университет по хранителни технологии. Тя притежава WSET Diploma. В момента се обучава в Institute of Masters of Wine. 

Цялата й професионална кариера е свързана с виното. Началото е през 1999 година, когато започва работа в най-големия за времето си български винпром. Четири години по-късно е един от първите вносители на вино в България, като за дълго време и единствения вносител от Южна Африка. По-късно към портфолиото си добавя вина от Испания, Чили и Аржентина. Участва като винен съдия в престижни винени конкурси в България и чужбина. От 2012 година е един от основателите и авторите на ежегоден винен католог и е част от дегустационния екип, който оценява около хиляда вина всяка година.

Издателите на KA&TA Българското вино Цвета Тановска и Катя Йончева са дългогодишни Почетни членове на Дегустационната комисия на Националния конкурс за Розе „Златен Киликс“Казанлък 2021 .

Позитивната толерираща безпристрастност на елегантната ДЕСЕТА ДАМСКА ДЕГУСТАЦИОННА КОМИСИЯ е онова от което днес се нуждае  не само  прекрасното Българско вино Розе и многострадалните му създатели,нуждаем се всички ние-приятелите на виното в България.

ROSE WINE EXPO KAZANLAK  уведомява,че  предоставя ДЕСЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА БРАНД КОМИСИЯТА  на Националния конкурс за Розе „Златен Киликс“ Казанлък 2021  на зрелостниците на Националното Училище по Пластични изкуства и Дизайн. Нека най-младите професионалисти на ОТКРИТО ОБСЪЖДАНЕ да определят ДЕСЕТАТА НАГРАДА за ДИЗАЙН на ВИНЕН БРАНД  от Националния конкурс за Розе „Златен Киликс“ Казанлък 2021 .

Резултатите от Националния конкурс за Розе „Златен Киликс“  Казанлък 2021 по регламент ще бъдат ТЪРЖЕСТВЕНО ОПОВЕСТЕНИ на 6 юни,събота,2021 г  от 10:30 ч. на ОТКРИВАНЕ  на ROSE WINE EXPO KAZANLAK  2021 в залите на Народно Читалище „ИСКРА“.

Очакваме Ви там при спазване на всички валидни за момента противоепидемични мерки.

Да приветстваме ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОТО РОЗОВО ДЕСЕТИЛЕТИЕ на БЪЛГАРСКОТО ВИНО!