18.07.2024
Без категория

Та …..за ХУБАВОТО ВИНО ми е думата!

Нека бъдем като вирусите, даже с Корона и това, което не ни убива, да ни прави по-силни!

Нека приемаме КАРАНТИНАТА като едно ценно „БЕЗВРЕМИЕ”!

А какво е „БЕЗВРЕМИЕТО”-това е най-рядката  категория ВРЕМЕ.

Излиза ужасно скъпо, ако го пропилееш и ще е безценно за тебе, ако го оползотвориш правилно!

БЕЗВРЕМИЕТО е онази възможност да  се върнеш назад във времето,в което  си забравил най-скъпите си спомени.

БЕЗВРЕМИЕТО е онази възможност да откриеш момента, от който си загубил най-съкровените си мечти.

БЕЗВРЕМИЕТО е онази възможност да  чуеш тишината,  но не онази, която те плаши със самотата си, а онази светла тишина вътре в теб-тишината на твоето смирение.

Така в БЕЗВРЕМИЕТО ще открием истинския път на съдбата си, не предопределeния, не предплатения, а само извървения от нас път. Остава просто да го следваме. И той ще ни изведе точно там, където трябва да стигнем!

По този път, по този хипотетичен El Camino de Santiago, ще се нуждаем само от един истински приятел,от една топла дреха, от залък чиста храна и глътка хубаво вино……

Та …..за ХУБАВОТО ВИНО ми е думата!

ФЕСТИВАЛЪТ на виното РОЗЕ, Rose Wine Expo KAZANLAK пое преди 10 години като ВИНЕН ПИЛИГРИМ по своя път и къде с успех, къде с несгоди поведе Българското РОЗЕ!

И както се надявахме тази година в началото на прекрасния месец юни, сред  цъфналите маслодайни рози в  ДОЛИНАТА, шумно и цветно, може би –помпозно, да отпразнуваме ВЪЗХОДА на БЪЛГАРСКОТО вино РОЗЕ и да гребем СЛАВА с пълни шепи…….е, няма да има такъв празник.

Та….за  СМИРЕНИЕТО ми е думата!

За тихата радост на Лозаря, отгледал здраво грозде, за скромната гордост на Винаря, направил хубаво вино, за самоотвержените Търговци на Вино, които го предлагат на Вашата трапеза, за скъпо изучените Експерти, които ще Ви накарат да го опознаете.

За тях ЩЕ РЪКОПЛЯСКАТЕ  ДНЕС от терасите!

За БЪЛГАРСКОТО ВИНО, което Ви спасява в тежки дни!

ЗЛАТЕН КИЛИКС за НАЙ-ДОБРОТО вино РОЗЕ на БЪЛГАРИЯ, реколта 2019, тази година ПЕЧЕЛИТЕ ВСИЧКИ ВИЕ -лозари, винари, търговци, визионери и ….

НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО КЛИЕНТА!

Ще се видим догодина, живот и здраве, по същото време в Долината на Розите, за да ПРИВЕТСТВАМЕ с двоен празник БЪЛГАРСКОТО ВИНО!

Дотогава не оставяйте ВИНОТО САМО ВКЪЩИ.