Zaara Estate – Rose Wine Expo 2022

Zaara Estate е място над нещата. Разположена над село Главан, в прегръдката на щедрата природа на Сакар, тази бутикова винарна е най-красивият път обратно към насладата от съществуването. Хотелската част се състои от 2 луксозни апартамента, 3 студиа, 9 двойни и 1 единична стая. А живописните пътеки наоколо ще ви отведат до исторически забележителности и изумителни гледки.
Ресторантът на естейта предлага великолепна селекция от собствената марка вино Dogma, както и специалитети, приготвени от отбрани продукти от местни производители. Усмихнатият персонал ще ви поглези с домашни пити и сладка от плодове, отгледани на място.
Можете да се отдадете на релакс в модерния спа център със закрит басейн, джакузи, сауна, парна баня и солна стая. За любителите на движението винарната предлага велопаркинг, живописни хайкинг маршрути и много други активности.

Само с едно движение ресторантът на Zaara Estate се преобразява в уникална конферентна зала, оборудвана с екран и проектор. А интериорът превръща стандартната конференция в изживяване, което си струва.

Изба

Гордеем се с начина, по който правим вино. С всяко зрънце грозде, отгледано в собствените ни масиви с обща площ от 150 декара. С всеки от различните сортове, за които се грижим, като за любими деца. С всяка длан, която нежно е подбрала най-доброто, и безкомпромисно е отхвърлила неподходящото. 
Гордеем се с финия баланс между древния местен тероар и най-съвременните енологични практики. С формата, етикета, посланието и вкуса на всяка бутилка от дебютната ни серия вина, носещи мистичното име DOGMA.

Zaara Estate - Rose Wine Expo 2022

DOGMA MERLOT 2017
Виното е с тъмночервен цвят, средна гъстота и отличителен, силен аромат на подправки – канела, кардамон и карамфил – последван от аромат на синя и сушена слива и есенна смокиня. В дългия послевкус силно се отличават заоблени танини, малки горски плодове, баланс между сладост и киселинност.

DOGMA MERLOT & SYRAH 2017 
Купажът е с тъмночервен, непрогледен цвят с копринен блясък. Ароматът е чист, силен, хармоничен и продължителен. Лесно се откриват нотк и на мармалад от череша и тъмен шоколад. Вкусът е балансиран, чист и силен, с мек дълъг послевкус.

DOGMA SYRAH 2017 
(ПЪРВА НАГРАДА ОТ ESCUELA ESPAÑOLA DE CATA: MADRID – НАЙ-ДОБРОТО СОМЕЛИЕРСКО УЧИЛИЩЕ В ЕВРОПА, 2018 / Сребърна Августиада, 2018) 
Сирата е с тъмночервен, непрогледен цвят с копринено-виолетов блясък. Ароматът е хармоничен, чист и силно изразен. Първият нос е пиперлив и тютюнен, а след него ни залива усещане за карамел, канела и бял шоколад (шоколадов бонбон с ликьор от череша). Вкусът се характеризира със силно тяло и елегантен, дълъг послевкус с намек за млечен вкус.

Zaara Estate - Rose Wine Expo 2022

Zaara Estate - Rose Wine Expo 2022

Контакти

с. Главан

Телефон за резервации: +359 888776605
reservations@zaaraestate.bg

www.zaaraestate.bg

Facebook Zaara Estate

 

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish