23.05.2024
Участници Rose Wine Expo

Villa Yustina – Rose Wine Expo 2024

 2016 Златен медал: Villa Yustina Rose каберне фран, сира 2015 

2016 Сребърен медал: Villa Yustina Rose Brut каберне фран 2014 

2014 СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ: КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ТРЕТА СТЕПЕН – НАГРАДА НА ВИНЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ – ROSE VILLA YUSTINA – РЕКОЛТА 2013 НА ВИЛА ЮСТИНА Кабернефран и Сира.

2013 ПРИЗ КАВАЛЕР НА РОЗАТА  II- СТЕПЕН: НАГРАДА НА СЕБ-Rose cuvee VILLA YUSTINA-2012-ВИЛА ЮСТИНА

 НАГРАДА ЗА ДЕБЮТ: ВИЛА ЮСТИНА-  ROSE CUVEE-2012

Винарска изба “Вила Юстина”  е основана през 2006 г. Избата е разположена в полите на Родопската Яка в село Устина, на 26 км от Пловдив. Мястото за избата е специално избрано, защото Пловдивският край е сред малкото, които имат много стара винена история.

В края на 2006 се основава бутиковата винарска изба „Вила Юстина”, преработваща грозде от собствени масиви в тероарни вина. Мисията на „Вила Юстина” е развитие на качествени вина от Родопската Яка в съчетание с винен туризъм, в район с богато културно-историческо наследство и прекрасна природа.
Почвите на парк-лозе Вила Юстина са подходящи за отглеждане както на бели, така и на червени сортове, като се акцентира на типичните за региона – Мавруд и Рубин.
Бутиковата изба е с капацитет за обработване на 300 тона собствено грозде, с помeщения за съзряване и стареене на вина.
Вината на Вила Юстина са представени в три линии – VILLA YUSTINA, 4 SEASONS и MONOGRAM. Голяма част от асортиментите получават признание както на български изложения, така и на международни форуми.
Вила Юстина разполага с модерна дегустационна зала за 70 души, където ежедневно екипът от аниматори посреща гости от цял свят.
През 2019г, в близост до винарската изба, бива открит и хотелски комплекс в етнографски стил – Юстина Вилас. Той съчетава модерна и уютна визизя, с винен стил. Ресторантът към хотелския комлекс предлага предимно фермерски продукти от фермите Агро Юстина и Ерим Фиш.
Родопската Яка, където е разположена винарска изба Вила Юстина, изобилства от красиви кътчета и предлага на посетителите да експериментират с различен тип туризъм: еко, вело, селски, кулинарен, винен, културно-исторически и др.
И не на последно място, не забравяйте, че мотото на Вила Юстина е „Емоция в бутилка“, а относно посетителите на винената дестинация – „Посрещаме гости, изпращаме приятели“! 

Мисията на „Вила Юстина” е да защити репутацията на Родопската Яка, произведжайки къси серии високо качествени бели и червени вина, в съчетание с винен туризъм, в район с богато културно-историческо наследство и прекрасна природа.

Лозя

Основната ни цел е да създаваме качествени тихи и пенливи вина от собствени лозя и да развиваме винен туризъм. Като експериментална база и изложбена зала на фирма Томика Метал АД, имаме възможността да произвеждаме различни стилове вина с най-съвременни технологии, които да бъдат конкурентни на световния пазар, доказателство за което са множеството медали от международни винени конкурси.

Дегустационни пакети във винарска изба „Вила Юстина“

 Вила Юстина – Дом на 4 сезона и Вашата вълшебна винена история! Ние посрещаме Гости, но изпращаме Приятели!

Изберете най-добрия за Вас дегустационен пакет, а за всичко останало се доверете на нашите винени гидове.

Дегустационен пакет “Вила Юстина”

Дегустационен пакет “Четири сезона”

Дегустационен пакет “МОНОГРАМ”

Ние, от „Вила Юстина”, искаме да бъдем част от вашите специални моменти като ви поднесем прекрасни емоции в бутилка.

Исторически обекти в района

В гр. Перущица се намира Червената църква от VI в., Историческият Музей, Дановото училище, Църквата-музей “Св. Архангел Михаил”, които са отворени за любопитните туристи. Останките от стените на Тракийската Крепост Хисарлъка и Византийската Крепост Юстина на Император Юстиниян, от където идва и името на с. Устина, са разположени над селото, по склоновете на Родопи Планина. Еко-пътека с дължина 1,5 км минава покрай Устинския водопад и стига до Параклис “Св. Георги”.

БУТИКОВИ ВИНА

Идеята, която ние от „Вила Юстина“ се стремим да развиваме, е да правим само качествено вино, да го предлагаме на ценители, на свои корпоративни клиенти, в специализирани магазини и чрез он лайн търговия. Освен това искаме да продаваме не само продукта вино, но и услугата винен туризъм, който в съвременните условия на свръхпроизводство и задоволеност е един от начините виното да бъде популяризирано като стил и качество на живот.

 Серия вина Monogram

 MONOGRAM е бутиковата линия вина на “Вила Юстина” от специално селектирани гроздови масиви. Вината от тази серия са отлежавали във френски и български дъбови бъчви и са в ограничени количества, за да покажем най-доброто, на което сме способни.
 
 Специална Резерва
Специална резерва Вила Юстина е началото на нашето търсене на “голямото вино” и на надграждането на серията МОНОГРАМ.  В него вложихме много време и усилия, за това го наричаме виното на нашето търсене.

 Серия вина Четири сезона

Серията Четири Сезона е тероарната серия на нашите вина, създадена за да покаже чисто сортовите характеристики на гроздето, притворено във вино от района на Родопската Яка. Кръстени на четирите сезона, белите ПРОЛЕТ и ЛЯТО и червените ЕСЕН и ЗИМА се допълват с всесезонния представител Розе от Рубин.

 Серия вина Villa Yustina

VILLA YUSTINA е линията, представяща най-добрите от реколтата блендове, създадени, за да откриете в тях отличното съотношение между цената и качеството. Млади, свежи, плодови и атрактивни блендове от последни реколти, подходящи за консумация както без храна, така и в съчетание с широка гама ястия.

Контакти

с. Устина, ул. Никола Петков 51

GPS: 42.03995, 24.51945

Работно време за посетители

Пон-Неделя от 10:00- 16:00 ч.

Официална страница

Facebook Villa Yustina