Villa Yustina – Rose Wine Expo 2019

 2016 Златен медал: Villa Yustina Rose каберне фран, сира 2015 

2016 Сребърен медал: Villa Yustina Rose Brut каберне фран 2014 

2014 СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ: КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ТРЕТА СТЕПЕН – НАГРАДА НА ВИНЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ – ROSE VILLA YUSTINA – РЕКОЛТА 2013 НА ВИЛА ЮСТИНА Кабернефран и Сира.

2013 ПРИЗ КАВАЛЕР НА РОЗАТА  II- СТЕПЕН: НАГРАДА НА СЕБ-Rose cuvee VILLA YUSTINA-2012-ВИЛА ЮСТИНА

 НАГРАДА ЗА ДЕБЮТ: ВИЛА ЮСТИНА-  ROSE CUVEE-2012

Винарска изба “Вила Юстина”  е основана през 2006 г, а година по-късно се ражда и първият “Монограм”. 2008 г. от нашата история е запазена за засаждането на първите 200 дка лозя, а през 2014  ги удвоихме до 420 дка. Европейските проекти ни позволиха през 2013 да изградим изцяло нова производствена база, за да бъде пример за модерно винопроизводство и винен туризъм  в България.

 

Мисията на „Вила Юстина” е да защити репутацията на Родопската Яка, произведжайки къси серии високо качествени бели и червени вина, в съчетание с винен туризъм, в район с богато културно-историческо наследство и прекрасна природа.

villa_yustina_head_rose_wine_expo01Лозя

Основната ни цел е да създаваме качествени тихи и пенливи вина от собствени лозя и да развиваме винен туризъм. Като експериментална база и изложбена зала на фирма Томика Метал АД, имаме възможността да произвеждаме различни стилове вина с най-съвременни технологии, които да бъдат конкурентни на световния пазар, доказателство за което са множеството медали от международни винени конкурси.

Дегустационни пакети във винарска изба “Вила Юстина”

 Вила Юстина – Дом на 4 сезона и Вашата вълшебна винена история! Ние посрещаме Гости, но изпращаме Приятели!

Изберете най-добрия за Вас дегустационен пакет, а за всичко останало се доверете на нашите винени гидове.

Дегустационен пакет “Вила Юстина”

Дегустационен пакет “Четири сезона”

Дегустационен пакет “МОНОГРАМ”

villa yustina_rose wine expo_krasimira_kodukova
Ние, от „Вила Юстина”, искаме да бъдем част от вашите специални моменти като ви поднесем прекрасни емоции в бутилка.

Исторически обекти в района

В гр. Перущица се намира Червената църква от VI в., Историческият Музей, Дановото училище, Църквата-музей “Св. Архангел Михаил”, които са отворени за любопитните туристи. Останките от стените на Тракийската Крепост Хисарлъка и Византийската Крепост Юстина на Император Юстиниян, от където идва и името на с. Устина, са разположени над селото, по склоновете на Родопи Планина. Еко-пътека с дължина 1,5 км минава покрай Устинския водопад и стига до Параклис “Св. Георги”.

 

 

villa yustina_rose wine expo001

БУТИКОВИ ВИНА

Идеята, която ние от “Вила Юстина” се стремим да развиваме, е да правим само качествено вино, да го предлагаме на ценители, на свои корпоративни клиенти, в специализирани магазини и чрез он лайн търговия. Освен това искаме да продаваме не само продукта вино, но и услугата винен туризъм, който в съвременните условия на свръхпроизводство и задоволеност е един от начините виното да бъде популяризирано като стил и качество на живот.

 Серия вина Monogram

 MONOGRAM е бутиковата линия вина на “Вила Юстина” от специално селектирани гроздови масиви. Вината от тази серия са отлежавали във френски и български дъбови бъчви и са в ограничени количества, за да покажем най-доброто, на което сме способни.
 
 Специална Резерва
Специална резерва Вила Юстина е началото на нашето търсене на “голямото вино” и на надграждането на серията МОНОГРАМ.  В него вложихме много време и усилия, за това го наричаме виното на нашето търсене.

 Серия вина Четири сезона

Серията Четири Сезона е тероарната серия на нашите вина, създадена за да покаже чисто сортовите характеристики на гроздето, притворено във вино от района на Родопската Яка. Кръстени на четирите сезона, белите ПРОЛЕТ и ЛЯТО и червените ЕСЕН и ЗИМА се допълват с всесезонния представител Розе от Рубин.

 Серия вина Villa Yustina

VILLA YUSTINA е линията, представяща най-добрите от реколтата блендове, създадени, за да откриете в тях отличното съотношение между цената и качеството. Млади, свежи, плодови и атрактивни блендове от последни реколти, подходящи за консумация както без храна, така и в съчетание с широка гама ястия.

Контакти

с. Устина, ул. Никола Петков 51

GPS: 42.03995, 24.51945

Работно време за посетители

Пон-Неделя от 10:00- 16:00 ч.

Официална страница

Facebook Villa Yustina

 

 

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish