Vescovado Wine – Rose Wine Expo 2021

ВЕНЕЦИАНСКИЯТ ПЪТ

Весковадо е земеделскo стопанство базирано на история, която има своите корени в Регион Венеция от три поколения, преминавайки през класическата традиция до пристигането в България. Една традиция способна да обхване хилядолетна култура в една бутилка c характерен вкус, интензивен и пълноценен на които ние от Весковадо сме отдали и посветили усилията си със страст и сила за да постигнем контролирана деноминация, символът на “произведено във Венето“.

Вината и просекото на Весковадо са произведени по „венецианска технология“, която е неизменна стойност за нашата изба. По този начин можем да затвърдим, както на своя територия, така и в чужбина славата на Италианската култура и по специално Венецианската винена традиция, на които Весковадо е виден представител чрез неговата идентичност.

 

 

 

 

От лозята на Региона Венеция до българските поля в едно пътуване отиване и връщане под знака на лъва, който който е общ символ и има начало в миналото, което продължава в настоящето, намирайки собствената си идентичност.

Минало, настояще и бъдеще. Весковадо е двупосочно пътуване през вековете, от Римската изтория по Венецианската традиция и от там до красивата България. Една линия която започва в далечни времена и продължава във времето, затвърждавайки в нашите вина характеренят, специфичен и интензивен вкус, както и разнообразното им съдържание.

ИЗБА

Весковадо произвежда вино с различни сортове грозде от средата на 900 година, като пример за високо качество в един регион от световно значение за винената култура, какъвто е Венето.
Износът на тези продукти в България представлява търговско предложение с едно постоянно нарастващо търсене, след експлозията на феномена „просеко“ извън границата на Италия. Характерно с пенливия си вкус, приятните мехурчета и умерена цена, просекото на Весковадо стана водещ продукт на пазара.
По тази причина Весковадо засили производството на просеко, за да може да предложи и във чужбина един типичен продукт от североизток, със своите методи на ферментация които го правят уникален и неустоим.

Весковадо също толкова добре се справя и с производството на бяло и червено вино. Фирма производител, която физически присъства на българска територия и проявява жив интерес към видовете традиционни лозя на Балканския полуостров.
Ето защо с нас не пиеш само вино, това е много повече: насладете се със сърцето си на венецианската традиция и нейната история която съществува и до днес.

ВИНА

КОНТАКТИ

VESCOVADO EOOD
Ул. „Васил Чекеларов“ П. 1 Ап. 3
4013 Пловдив (БЪЛГАРИЯ)
телефон (София): +359885313700
телефон (Пловдив): +393894496513
електронна поща: info@vescovadowine.com

Официална страница: www.vescovadowine.com
Facebook: Vescovadowine
Instagram: Vescovadowine

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish