Thracian Truffles – Rose Wine Expo 2019

Негово величество Трюфелът

Скрит от очите на човека и тънещ в мистерия, той е един от най-желаните продукти на световната гастрономия. Ароматът на трюфела е „комбинация от прясно изорана почва, току-що паднал дъжд, заровени в пръстта дъждовни червеи и пикантни спомени от изгубената младост и старите любовни афери“. Така кулинарният журналист Джош Озерски описва мириса на почти трансцеденталните земни гъби, наричани от гастрономите звезда на всяко ястие.

Древна тракийска легенда разказва за Орфей, богоравен  музикант, който свирел ден и нощ своите вълшебни мелодии…

В една приказна нощ, когато вятърът носел песента му из тракийската шир, Зевс чул величествената мелодия и поискал да го възнагради. Всемогъщият бог пратил светкавица, която докосвайки земята отворила дупка пред Орфей, разкривайки бели като деня и черни като нощта скъпоценни дарове. Така се родили Трюфелите. Орфей взел няколко в ръка, опитал ги и в този момент почувствал тяхната магическа сила.

От благодарност към Зевс, Орфей изсвирил най–дивната си мелодия и споделил божествените дарове с хората, живеещи по царствените земи на Тракия. Оттогава хората ги откриват по тези земи и се наслаждават на техните невероятни качества.

 Почвата, растителността, климатът, сезоните и лунните цикли влияят върху периодичното раждане на уникалното бижу с опияняващ и обгръщащ аромат-Негово величествоТрюфелът!

Тази загадъчна гъба, която расте между 5 и 30 см дълбоко в земята живее в симбиоза само с няколко вида растения, изхранва се с тях и им връща вода и минерални соли. Добиват се изключително трудно, с помощта на специално обучени кучета, които долавят аромата им и се събират от грижовна човешка ръка.

В България растат много видове висококачествени трюфели. По света има около сто вида трюфели, но не всички са ценни от търговска и кулинарна гледна точка. Най-скъпи са белите трюфели, следвани от черните, които заради цената са наричани бяло злато и черни диаманти. Растат на 30 см под почвата , близо до корените на дърво, най-често дъб. Предпочитат варовита и влажна почва и лесно загиват при студ и суша.  В България най-разпространен е черният летен трюфел. 

Те са изключително ценни и поради това намират приложение в медицината, фармацевтиката, козметиката, кулинарията. Те са богати на витамини B12, B6 и B2, както и на протеини, сяра, фосфор, целулоза и други важни елементи.

И най-вече съдържат вещества, които стимулират растежа, обмяната на веществата и половите функции. С това се обяснява славата им на афродизиак.

Трюфелите произвеждат и анандамид – съединение, което отговаря за изработването на вещество в човешкия мозък, подобряващо настроението. Учените наричат анандамида „молекулата на блаженството“, поради ролята, която играе в механизмите на настроението, апетита, паметта, болката, депресията и репродуктивната функция.

Освен това, чрез трайния си, специфичен аромат и вкус имат способност да превръщат всяко ястие в кулинарен шедьовър.

Агролес Продукт ООДTracian Truffles  от Варна е водеща динамично развиваща се компания, която се занимава с изкупуване, преработка и продажба на диворастящи гъби и трюфели. Г-н Димитър Димитров е лицето на този бизнес.Той е роден през 1977 г. в Балчик. Завършил е ресторантьорство във Варна, а след това и магистратура във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Занимава се с търговия и преработка на трюфели.  От 2016 г. е председател на Асоциация „Български трюфел“.

В България се среща голямо разнообразие от гъби и трюфели през цялата година.

-„У нас има и единични бройки от най-скъпия черен трюфел в Западна Европа перигорд (Tuber melanosporum).”-уверява г-н Димитров. 

Агролес Продукт ООД  предлага най-добрите продукти за тези, които залагат на безкомпромисно качество и изтънчен вкус. Продуктите са изцяло  натурални, с български произход, доставени директно от природата до Вас.

Клиенти получават свежи сезонни, сушени или замразени трюфели и диворастящи гъби според техните предпочитания.

Компанията  е сертифицирана по EN ISO 9001:2015. Нейни партньори са фирми с утвърдена репутация от Европа, САЩ и Азия, които се занимават с гъби и трюфели.

„Доверието в нас е крачка напред към Вашия успех!”

Чудни трюфели от земите на Древните траки-Tracian Truffles,гостуват на ROSE WINE EXPO 2019  специално за Вас.

Контакти

Thracian Truffles
Агролес Продукт ООД

град Варна, България
ул. „Младежка“ №27

0894 44 78 60 / 0882 64 35 38
contact@truffles-bulgaria.com

Web site: www.truffles-bulgaria.com

Facebook Thracian Truffles

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish