24.06.2024
Участници Rose Wine Expo

Terra Tangra Winery – Rose Wine Expo 2024

Тера Тангра – земята на Тангра

Винарска изба Тера Тангра е създадена от двама българи които с ентусиазъм и следвайки традициите на дедите си, извеждат българското вино до ново, световно ниво.

Terra Tangra Winery

В недрата на Сакар Планина, върху които са полегнали лозовите насаждения на Тера Тангра, са намерени многобройни артефакти доказващи, че преди повече от 3000 години именно тук е люлката на винопроизводството и тук е създавано вино еликсир достойно за боговете.

Terra Tangra Winery Terra Tangra Winery

Богатството  на природата – климат, почви, географско положение, са голямата сила на Тера Тангра. Меката зима и топлото лято, постоянните леки ветрове идващи от Черно Море, южното изложение на лозята, почва богата на минерали дават условия за създаване както на големи, мощни вина, така и на елегантни, ефирни вина, завладяващи със своя специфичен вкус и аромат.  Разнообразието  на  тероара дава възможност да се извлече максимума от 18 различни сорта грозде, разположени в три микрорайона . Декомпозиран гранит за Мерлото – спечелило най- високото отличие за Българско вино Златен Ритон, канелено горски почви с едра структура за Каберне Совиньона – който още с първото си появяване  бива официално обявен във Файненшъл Таймс от световноизестния винен журналист Андрю Джефорд за най- доброто българско сортово вино , песъчлива почва за Шардоне и Совиньон Блан. Съчетанието от природни дадености  позволяват всички лозя на Тера Тангра да се отглеждат екологично и всеки детайл на виното от земята до бутилката да е съобразен с биологичното производство и запазване на   природното разнообразие – коловете са от дърво, не се използват опасни за природата химични препарати.  Европейския Сертификат за биологично производство заедно със златните медали от международното изложение за биологични продукти – Мундус Вини БиоФах в Нюрнберг, Германия прави Тера Тангра известна като  първата българска винарна с биовино.

Terra Tangra Winery Terra Tangra Winery

Тероара, модерното оборудване , амбицията на балансирания екип енолози начело със световноизвестния енолог Ксавие Миад – наследник на вековни винарски традиции от областта Сент Емилион, Бордо, Франция  , грабват вниманието на международните специалисти и виното Тера Тангра е подредено сред най- добрите 50 вина на света. Това се случва на най- голямото и престижно винарско изложение във света – Винекспо Бордо през 2009 година. Във виното, спечелило  тази награда, е съчетан по уникален начин всеки детайл – от прецизното определяне на датата и часа на ръчния гроздобер, през стриктното сортиране на всяко зърно по отделно, внимателното поставяне на подбраните зърна в най- добрите френски дъбови бъчви, за които се чака поне три години, дългата и ежечасно контролирана ферментация, отлежаване една година и половина и се стигне до специално направена и  инкрустирана с логото на Тера Тангра италианска бутилка и завършена с тежък метален етикет станал символ и марка за класа и качество. Вино, чието  присъствие става задължително както за изискани вечери , така и предпочитан подарък за високопоставени личности  от  правителствата на Китай, Русия , Япония.

Terra Tangra Winery

Постоянството в качеството, специфичния характер на Тера Тангра правят виното предпочитано от голям кръг любители на виното в Швеция, Англия, Германия, Полша, Холандия, Унгария и др.

Terra Tangra Winery Terra Tangra Winery

Бъдещето на Тера Тангра е в нейното развитие. Продължава да търси нови елементи за постигане на перфектно качество и да изненадва своите клиенти всеки път намиращи познатия вкус, но в същото време получавайки нови още по – приятни усещания.  Вниманието към детайлите и блендиране на нови фини елементи за постигане на по- богат и по- красив продукт са паралелно свързани с идеята за оптимизиране на детайлите и  процесите с цел повишаване на качеството и понижаване на цената.

PDF Logo

 

Изтегли – Superbrands Terra Tangra

 

 

Контакти

Офис Харманли

ул. Никола Петков 35

Харманли 6450 България

[email protected]

+35937382540

+359 37388515

+35937382540

www.terratangra.com

Facebook