23.05.2024
Участници Rose Wine Expo

Terra Divine – Rose Wine Expo 2024

Произходът на името “TERRA DIVINE“ (Божествена земя), се свързва с намиращия се наблизо древен тракийският град „ Перперикон“, който е светилище посветено на бога на виното „ Дионис“.

Фирма „Тера Дивайн“ е създадена през 2011 г., като до 2021 г. е служила основно за извършване на консултантска и научна дейност в България и Франция. През 2013 г. е даден старт на
дългоочакван проект за създаване на място за извършване на научно – изследователска, експериментална и производствена дейност. Експериментален център и Микровинарна „Терa Дивайн“ започва дейност през 2021 г., когато е и първата гроздоберна кампания за марката. Основател и технолог е гл. ас. д-р инж. Диян Точев, специализирал и винифицирал в Нарбон, Монпелие, Видаубан и Ница – Франция.

Основна цел на микровинарната е производство на малки серии сортови бели, розови и червени вина . Философията на производството е информацията от гроздето да бъде максимално запазена по време на винификация и изявена в бутилката готово вино.

Terra Divine - Rose Wine Expo - Снимкa източник: WINE POINT Terra Divine - Rose Wine Expo - Снимкa източник: WINE POINT Terra Divine - Rose Wine Expo - Снимкa източник: WINE POINT

„Тера Дивайн“ разполага с грозде от лозарско стопанство в село Тракиец (общ. Хасково), което се отглежда по методите на биологичното земеделие от 2013 година. За конвенционалните сортове грозде, винарната разчита на доверени партньори от региона отговарящи на нуждите и условията на „Тера Дивайн“.

Снимки източник: WINE POINT от където могат да бъдат закупени вината на Terra Divine