23.05.2024
Участници Rose Wine Expo

Ruevit Estate – Rose Wine Expo 2024

Гроздето и виното са част от живота в нашето семейство.

Хубавите вина започват с най-добрите плодове. Затова вече трето поколение участваме в отглеждането и обработването на реколтата. Наблюдаваме отблизо всяка една стъпка, за да гарантираме и поддържаме възможно най – високото качество. Ние правим вината такива, каквито ги обичаме, за да може да усетите и вие, нашите приятели, вкуса на истинското вино.

Локация

Лозови насаждения се намират в землището на гр. Бяла черква, област Велико Търново, в областта, известна с името Кокарджа. Територията е известна от дълги години с традициите си в отглеждането на грозде.

Лозовият масив на винарска изба Руевит Естейт е разположен в землището на град Бяла Черква. Насъждението заема площ от 100 ДКА. Основните сортове, който се oтглеждат са френски червени сортове Каберне клон 169 и клон 685, Мерло клон 367, както и белият сорт Шардоне клон 96.

Родовитостта на сортовете се контролира съгласно Европейските изисквания за производство на грозде за винифициране на висококачествени вина. Засаждането на масива е направено на два етапа. Първите насаждения са направени през 2000г. Останалата част е засадена през 2004г. Лозето се намира в местността Кокарджа край град Бяла Черква, която е известна с традициите си в гроздопроизводството от дълги години.

История

Началото

В недалечното минало, сливането на два рода – от винарските градчета Сухиндол и Бяла черква , затвърдява идеята за полагането на основите на семейния ни занаят. С общи усилия, нашето първо лозе става факт. От тогава насам ние трупаме безценен и необходим опит в отглеждането на грозде.

Ruevit Estate - Rose Wine Expo

Мотивация

Добрите вина изискват и нещо повече от добра почва и здрави лози – нещо, с което нашето семейство превръща мечтите в реалност – упорита работа и страст. Ние влагаме не само физически труд, но и частица от себе си в работата си и вярваме, че в нашите вина вие ще усетите именно тази любов,страст и енергия, с която ние ги произвеждаме.

Ruevit Estate - Rose Wine Expo

Резултат

През 2012 г. ние утвърдихме нашето име като производители. Създаването на винарска изба „Руевит Естейт“ е една сбъдната за нас мечта, резултат от продължителния труд и постоянство в областта на лозарството и винарството.

Контакти

Велико Търново +359 (886) 087 168
София +359 (888) 104 049
Email: [email protected]
Web Site: https://ruevitestate.bg
Ruevit Estate Facebook
Ruevit Estate Instagram