23.05.2024
Участници

ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2016 отваря врати за да Ви представи своите тазгодишни партньори

Пролетта неудържимо нахлува и ни подканя да разтворим душите си и да проветрим съзнанието си. Въпреки, че днес ни се налага да живеем в свят на ограничения и несигурност, в свят, който отново гради граници. Или точно пък заради това сме длъжни да откриваме нови хоризонти!
В света на виното също винаги са съществували много ограничения и догма.Но преди шест години нахлу неудържимо една нова вълна и помете представите ни за схоластична елитарност. Розетата ни грабнаха и понесоха на крилата на ликуващия възторг от живота!
Припомниха ни забравената древна истина,че на виното трябва да се гледа като на един от най-важните елементи на хедонизма и креативността. Както при модата, в света на виното има тенденции, които изведнъж помитат ограниченията, променят пейзажа, нагласите и предпочитанията. Виното вече не е запазена територия за богатите, сериозните и възрастните. Виното отдавна е територия на свободния дух!
Интересът към Розето вече не е просто мода или дамски каприз, а е целенасочена тенденция за нови изисквания към Виното. Розетата са вина-хамелеони. Те за приказливи и подкупващи компаньони при всяка среща с храна или приятели през различните части на денонощието.
С изящна лекота,чувствена сочност,палава игривост или изненадваща дълбочина,при контакта с дъб- single barrel,шумящи, on the rocks -аперитивни,полусладки или нискоалкохолни вина с добавен плодов сок за spritz wine- розовото бъдеще на розетата е в тяхното разнообразие.
Именно Форум като ROSE WINE EXPO KAZANLAK правят виното очарователно достъпно, отстранявайки всяка претенция или опит за представяне като нещо елитарно и ограничено за Просветени.
Космополитният градски номад ,както бихме си позволили да оприличим най-новото потребителско поколение на винения пазар, не признава граници и правила. Този модерен клиент налага нови схеми на общуване и търси други вкусови хоризонти.
Да, виното задължава култура на потребление,но тя се възпитава и демонстрира точно от такива Форуми, а с модерните мобилни винени приложения Познанието отдавна е общодостъпно и бързо.
Виното е жив организъм, такова трябва да е и всяко негово представяне. ROSE WINE EXPO KAZANLAK е динамична и самоопределяща се структура от равнопоставени партньори.
С уважение и респект към земята, човешкото съзидание и култура,добрата воля и творческото вдъхновение , ROSE WINE EXPO KAZANLAK се наложи като най-големия форум в България и единствен на Балканите за Розови вина.Инициативата „Национален конкурс за вино Розе „Златен Киликс „Казанлък”вече шеста година създава Златния стандарт на Българското Розе.
Ние първи срещнахме обикновения българин и многобройните чуждестранни поклонници на красотата и богатството на земята ни с хората,които създават виното и с хората,които имат потенциала да го познават,оценяват и квалифицират.Както Златният Киликс,който от цялата ритуална система на древните траки за разливане на вино,единствен докосва устните на Богоизбраните.
Така всички ставаме част от Винената култура на своето време.
ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2016 отваря врати за да Ви представи своите тазгодишни партньори.
Отваряме сърцата си за да открием приятели и съмишленици, за да сбъднем за шести път на 3,4 и 5 юни Красивата ни мечта, наречена Празник на Българското вино Розе!

С обич: Анна и Мирослав Дундакови