15.04.2024
Без категория

Rose Wine Expo част от Винената култура на своето време

Виното е жив организъм и винаги трябва да се представя така. ROSE WINE EXPO KAZANLAK е динамична и самоопределяща се структура  от  равнопоставени партньори.

С уважение и респект към земята, към човешкия  труд като  съзидание и  култура, с добра воля и творческото вдъхновение, ROSE WINE EXPO KAZANLAK се наложи като най-големия  форум  в България и единствен на Балканите за Розови вина.

Инициативата „Национален конкурс за вино Розе „Златен Киликс -Казанлък” вече шеста година създава Златния стандарт  на Българското Розе.

Ние първи срещнахме обикновения българин и многобройните чуждестранни поклонници на красотата и богатството на земята ни  с хората,които създават виното и с хората,които  имат потенциала да го познават,оценяват и квалифицират. Също като Златният Киликс, който от сложната  ритуална система на древните траки за разливане на вино,единствен  е докосвал  устните на  Богоизбраните.

Елате в Розовата долина,открийте Българското розе и се наследете на вкуса на земята ни.

Ще ви Ви посрещнем с музика,танц и стих, ще ви нарисуваме, ще нахраним сетивата Ви и ще Ви подарим миг вечност на 4 и 5 юни-Фестивал на виното Розе Казанлък 2016.

Така всички ставаме част от Винената култура на своето време.