24.06.2024
Участници Rose Wine Expo

Lozenitsa Estate – Rose Wine Expo 2024

Лозеница Естейт е един проект, който стартира през 2018 година със заявка да бъде една от винарните, която ще продължи да показва красотата на Мелнишкия регион.

 Лозеница е мисия, обвързана с традициите и претворена в новото. И както говори самото име, всичко започва от лозето. Сгушени в най-южната част на Долината на Струма, лозовите насаждения имат целия потенциал да предоставят вина, показващи тероарните особености на тези земи.

Лозовите масиви се намират в района на Мелник – до село Лозеница. Изборът не е случаен – регионът е известен с хилядолетни винарски традиции. Релефът на района е уникален за България. Мекият и сух климат, близостта на Бяло море благоприятстват отглеждането на лозя, които дават грозде с отлични характеристики. Гроздето се бере и сортира ръчно, като във винарната влиза само здраво и чисто грозде.

Разполагат с над 500 дка собствени лозя от местни сортове типични за региона –  Широка Мелнишка лоза, Мелник 55, Мелнишки Рубин, Мавруд, Сандански Мискет, Тамянка ,Мускат Отонел,  както и европейски сортове МерлоКаберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Карменер, Вионие, Шардоне, Совиньон блан, за които е използван италиански посадъчен материал.

Лозеница Естейт предлага гама млади и отлежали вина със собствен стил и вкус.

КОНТАКТИ

МАРКЕТИНГ И СЪБИТИЯ 

Паола Кънева
Телефон: +359 894 388 913
email: [email protected]

ТЪРГОВСКИ ОТДЕЛ

Кристиян Йосифов
Телефон: +359 889 008 015
email: [email protected]

РЕЗЕРВАЦИИ – ТУРОВЕ И ДЕГУСТАЦИИ

Борислава Павлова
Телефон: +359 897 871 676
email: [email protected]