Los Dos Alamos Winery – Rose Wine Expo 2022

Винарска изба „Двете тополи / Los Dos Alamos Winery“ е основана през 2013 година и се намира се в Северозападна България, 
в лозаровинарския район на Дунавската равнина и по-точно в с. Неговановци, Видинско, 
където песъкливите почви, съчетани с умерено-континенталния климат допринасят за хармомичното съчетаване на сортов аромат, 
захари и киселини в гроздето и са основа за създаването на уникални и неповторими вина. 
Избата е бутикова, изградена в съответствие с всички съвременни технологии на производство.

При избора на сортове грозде решихме да заложим на нещо българско – Рубин, селектиран в България като кръстоска между Сира и Небиоло, 
нещo традиционно и класическо, като Совиньон Блан, 
и нещо екстравагантно като Семийон.

Избата производствен капацитет около 400 000 бутилки годишно.
Виното се бутилира на компактен италиански моноблок, в инертна среда от азот, след което се складира за отлежаване в бутилки, за да развие и оформи своя индивидуален букет от аромати.

  

ЛОЗЯТА

Лозовите масиви се намират в непосредствена близост до избата на хълмист терен, 
където слънцето ги огрява целодневно и което добавя уникални нотки, 
които в по-късен етап придават уникален завършек на всяка глътка вино.

Освен това района разполага с голямо разнообразие от винени сортове, които могат да бъдат преработени с лекота в нашата изба.

ТЕХНОЛОГИЯ

Отглеждането на здраво и качествено грозде е плод на усилията на вещи лозари с традиции и опит.Гроздето се бере на „две ръце“ с подбиране на най-хубавите и зрели гроздове за производството на висококачествени вина. Транспортирането на гроздето до избата се извършва в касетки, на вибрираща маса и селекционна лента се прави допълнително окачествяване на гроздовете. 

Следва ронкане, мелене и контролирана и регулирана ферментация в 49 съда от неръждаема стомана, окомплектовани с охладителни ризи, дигитални термометри, ремонтажни системи и всичко необходимо за получаване на искания от нас резултат – балансирано и хармонично вино с приятен плодов аромат.
Виното отлежава и съзрява в дъбори бъчви тип „Барик“, в изба с добра вентилационна система и контролирана влажност.
 При тези оптимални условия развитието на виното ще следва своя ход – избистряне, стабилизиране без драстична намеса на бистрители и стабилизанти, направлявано от опитни винари.Популярните видове вина са резултат от сложни взаимодействия между биохимичното развитие на плода, реакциите при ферментацията, тероара и човешката намеса в цялостния процес. 
 
Разполагаме с модерна и напълно оборудвана лаборатория, където се измерват всички необходими показатели за производство и контролиране развитието на виното -алкохолно съдържание, захари,общи, титруеми и летливи киселини, относително тегло, серен двуокис – общ и свободен, бистрота на мъстта и виното, фенолна запасеност, микробиологична и колоидна стабилност.
 
КОНТАКТИ

DOS ALAMOS WINERY

с. Неговановци 3770, ул. „Четвърта“ 82, община Ново село, област Видин

тел.: +359 879 611 155

 

 

 

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish