Logodaj Winery – Rose Wine Expo 2019

 2016 Сребърен медал: NOBILE Rose широка мелнишка лоза 2015 ВИ Логодаж ООД

 2016 Сребърен медал: Rose Brut Logodaj широка мелнишка лоза 2012 ВИ Логодаж ООД

Винарска изба ЛОГОДАЖ, създадена през 1994 г. е разположена в самото сърце на красивата долина по поречието на река Струма в Югозападна България.

Това е най-красивият и най- топлият български край, с древна и богата история и красива природа, регион с хилядолетни традиции в лозарството и винопроизводството, в който топлите слънчеви лъчи и тероарът са благоприятни а майсторството на винарите се радва на многогодишно признание.

Единствено в тази част на света, в долината на река Струма се отглеждат уникалните български сортове Широка Мелнишка Лоза и Ранна Мелнишка Лоза.

Визия

Вече повече от 10 години бъдещето на винопроизводството в България пое по нови пътеки в търсене на ненадминато качество и пълна хармония, за да бъде постигната тази цел, бяха необходими точно място и време и високомотивирани хора, което доведе до създаването на ВИНАРСКА ИЗБА ЛОГОДАЖ, място с безкрайни възможности и любов към виното.

logodaj-winery-24 logodaj-winery-21

Винарска изба Логодаж е горда от възможноста да има за свой консултант, световно известният енолог РИКАРДО КОТАРЕЛА, стриктно следвайки неговите иновативни технологии за създаване на благородни вина с преливаща хармония.

Философия

Винарска изба Логодаж е модерна и иновационна винарна, чиято концепция е да създава вкусни и многопластови вина с максимална хармония и концентрирана плодовост. Ние залагаме на развитието и популяризирането по целия свят на местните неповторими сортове Широка Мелнишка Лоза и Ранна Мелнишка Лоза, разкривайки уникалният им потенциал и създавайки неповторими и благородни вина.

Нашето производство е изцяло подчинено на естествените принципи на винопроизводство, влагане на напълно зряло и ръчно брано грозде и подходящ процес на ферментация.

Благодарение на всички, които години на ред влагат сърце и душа в работата си, резултатите на винарска изба Логодаж могат да бъдат видяни най-добре в чаша благородно вино….

За областа

В този район са включени югозападните части от страната. По размери не е голям, но притежава специфични климатични особености, приближаващи го до средиземноморските области.

По долината на река Струма се отглеждат местният сорт Ранна Мелнишка Лоза, Широка Мелнишка Лоза, Руен, Каберне Совиньон и Мерло.

Получените вина се характеризират с топли южни тонове в аромата, с пълнота във вкуса и богатство на общите впечатления.

Особен интерес представляват вината от сорт Ранна Мелнишка Лоза, които са богати и достатъчно обемни и при стареене придобиват екзотични и много приятни нюанси във вкуса.

logodaj-winery-176 logodaj-winery-26 logodaj-winery-35 logodaj-winery-37

Контакти

Местоположение:

Село Логодаж,
България
Телефон: +359 73 88 29 06
Факс: +359 73 83 29 49
Пощенски код: 2737
e-mail: logodajwinery@logodajwinery.com
ЕИК: 811191276

Карта на Региона


Вижте LOGODAJ Winery на по-голяма карта

Офис ЛОГОДАЖ:

Генерален Директор:
Петър Дросански

e-mail: p.drosanski@logodajwinery.com

Експорт мениджър:Eлена Гущерова,
e-mail: e.gushterova@logodajwinery.com
тел: +359 879 835 559

Организатор производство:

Спаска Велкова
e-mail: s.velkova@logodajwinery.com
тел: +359 879 835 554

Офис Благоевград:

Офис Администрация:
Катя Груева
e-mail: logodajwinery@logodajwinery.com
Офис тел: +359 879 835 545

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish