23.05.2024
Участници Rose Wine Expo

Kolarovo Wine – Rose Wine Expo 2024

 “Изба Коларово” е малка бутикова винарна, разположена сред югозападните склонове на Сакар планина, недалеч от град Харманли и носи името на селото, в което се намира.

Винарната притежава собствени лозя, които са част от Коларовският лозов масив – един от най-големите и просторни масиви в България. Регионът се характеризира с изключително благотворни слънчеви дни, Средиземноморски бриз, осигуряващ прохладни нощи и оптимален почвен състав. Тези предпоставки създават отлични условия за отглеждане на качествено грозде.

Kolarovo Wine - Rose Wine Expo Kolarovo Wine - Rose Wine Expo Kolarovo Wine - Rose Wine Expo  

Kolarovo Wine - Rose Wine Expo Kolarovo Wine - Rose Wine Expo

Kolarovo Wine - Rose Wine Expo

Регионът се характеризира с изключително благотворни слънчеви дни, Средиземноморски бриз, осигуряващ прохладни нощи и оптимален почвен състав. Тези предпоставки създават отлични условия за отглеждане на качествено грозде.
Усилията на екипа са съсредоточени върху производството на висококачествени бутикови вина от различни сортове грозде, но не случайно акцентират на великолепното Мерло, с което е известен региона.  


Kolarovo Wine - инж.технолог Илиана Коева Kolarovo Wine Kolarovo Wine - инж.технолог Илиана Коева

Илиана Коева e технолог и собственика на избата. Родом е от Търговище, откъдето започва нейната кариера. След кратък престой в Калифорния, отива в Харманли, където в момента твори във избата. Заедно със съпруга си – Камен Коев, са се отдали на правенето на вино, популяризирането му и развитието на региона, в който намират своя втори дом.

Kolarovo Wine

Контакти

Email: [email protected]
Kolarovo Wine Facebook