Domaine Boyar – Rose Wine Expo 2021

 2016 Бронзов медал: Rue-Romance-Rose марселан 2015  дебют

 2014 СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ: ЗА ДИЗАЙН НА ЕТИКЕТ,ВИЗИЯ и ТЪРГОВСКА МАРКА:РОЗЕ БУТИК 

  2013 Златен киликс: ELEMENTS  2012

 2012 ЗЛАТЕН КИЛИКС: QUANTUM ROSE 2011

“Домейн Бойар” е първата частна винарска компания след промените и е регистрирана през 1991 г. едновременно в София и Лондон. В периода на икономически преход „Домейн Бойар“ се превръща в един от най-големите и престижни производители и износители на българско вино в Европа, Северна Америка, Африка и Азия. Основни пазари на компанията са Великобритания, Бенелюкс, Русия, Канада, САЩ и скандинавските страни. „Домейн Бойар“ и „Сините скали“ са единствените български вина, попадали в престижната британска класация “Топ 50” на AС Nielsen.

В историята на компанията се откроява 1998 година, когато е одобрен амбициозният проект за построяването на модерна винарска изба в Сливен. Винарна „Сините скали“ е проектирана от световноизвестната със своите иновативни решения австралийска компания „A&G Engineering“, чието дело са едни от най-модерните световни винарни, и отваря врати за първи гроздобер през септември 1999 г. Избата е разположена в покрайнините на Сливен, в близост до природната забележителност „Сините камъни“, както се наричат скалистите хребети, в подножието на Стара планина, откъдето винарната носи своето име.

Регионът на Тракийската низина, където се намира избата е известен с производството на висококачествени вина. Символ на съвременното българско винарство, „Сините скали“ е безспорно най-амбициозният и мащабен проект в българската винарска индустрия.
Реализирана е с инвестиция от около 30 милиона лева и работи по най-съвременните винарски технологии. Цялото оборудване е от неръждаема стомана, като освен това винарната притежава и обширна изба с над 2000 френски, американски и български дъбови бъчви.
Ключовите характеристики на „Сините скали“ са съвременнo обзавеждане, прецизен контрол на температурата, висок хигиенен стандарт и високообразован персонал. Дизайнът и оборудването на винарната са специално подбрани, за да се прилагат както класически, така и съвременни методи на винопроизводство. В „Сините скали“, широкото прилагане на системи за охлаждане в процеса на винообработка и съхранение осигурява предимство по отношение на качествения контрол. Интегрирането на разнообразни компоненти от технологичното оборудване ни позволява да прилагаме най-разнообразни винарски практики.
В „Сините скали“ продължаваме да инвестираме както в технологии, така и в обучението на хората. Това е важно, за да продължи тази изба да представя лицето на съвременното българско вино в България и по света. Винарната е чудесен пример за модерното бъдеще не само на винопроизводството, но и на бизнеса в България.

Продукти

Ars Longa, Boyar, Chanson, Chardonnay Barrique, Classic Reserve, Cluster, Code, Domaine Boyar
Oravinifera, Quantum, Royal Reserve / Selection, Silver Rock, Solitaire, The Grape, Vinoteka, XR

Domaine Boyar_logo01

Контакти

Телефон: 02 969 7980

Електронна поща: office@domaineboyar.com

Уебсайт:  http://www.domaineboyar.com

 

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish