24.06.2024
Участници Rose Wine Expo

DeVina Vineyards & Wine – Rose Wine Expo 2024

Преди години, когато започна нашето лозарско приключение, често в ранните утрини в лозето се появяваше един заек. Този гост изглеждаше достолепен, едър и спокоен. Допускаше ни изненадващо близо до себе си. А дали за него ние не сме били „гости“? Сега, когато нашето вино е тук, искаме то да бъде гостът — приятен и изненадващ за всички!

През 2016 години, четирима приятели и ценители на хубавото вино, поставихме началото на едно приключение,  обединени от идеята да създадем и предложим на пазара висококачествени вина с произход от района на Северното Черноморие. Тогава не знаехме какво ни очаква, но днес си даваме сметка, че всички трудности и предизвикателста, с които се сблъскахме, предоляхме заедно, водени именно от любовта си към хубавото вино.

Точната локация на семейния ни бизнес е определена от изключителните качества на гроздето – сорт димят и вината произвеждани в миналото, в района на местност Комлука, на границата на общините Девня и Аксаково. Традициите, съхранени във винопроизводството, днес са в основата на създаването на няколко добри винарски изби в района.

Местността Комлука е великолепно място, откъдето се разкрива феноменална панорамна гледка към Варненския залив. Местността носи традицията на отглеждането на грозде сорт Димят. Това е място с дълбоки корени и огромно уважение към земята и природните дадености. Локацията на проекта не е случайно избрана. Богатото природно и историческо наследство на региона, предопределя туристическия потенциал и изисква надграждане, което да предостави уникално преживяване с акцент върху местните традиции във винопроизводството.

Контакти

Тел.: 088 879 7569
E-mail: [email protected]
Web site: www.devina.bg
Facebook: www.facebook.com/Devina.Vineyards.Wine
Instagram: www.instagram.com/devina.wines