24.06.2024

Видео галерия


Тържествено връчване на наградените вина от VIII-ми национален конкурс за розе “Златен киликс“ 2018 г.


ЗЛАТЕН КИЛИКС
Salty Hilss Rose – фран – 2016 – ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО
ЗЛАТО
Pentagram Rose Syrah – сира – 2016 – ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО
ЕМ BIO Rose Bouquet & Mavrud – букет и мавруд – 2016 – ВИ ЕДОАРДО МИРОЛИО
Alexandra Rose – мурведър и гренаш – 2016 – александра естейт


Казанлък, доказано е столицата на виното розе . Малките български производители ще представят тази година изключително креативни и иновативни вина. Те са изключително търсени от азиатския пазар, чиито експерти ще присъстват на Rose Wine Expo, потвърди неговия организатор Анна Дундакова. Българското вино е в невероятен възход, което ще се докаже за пореден път по време на фестивала, който се провежда в дните от 2-ри до 4-ти юни.


Реклама Rose Wine Expo 2017

Виното е необятен свят за откриване. Виното е пътешествие безкрай.


 

Уникално – PRESSTV Kazanlak

Уникално. Така определят най добрите международни винени експерти българското вино Розе. Казанлък за 6-та поредна година е домакин на винения фестивал Rose Wine Expo, което се провежда за 6-ти път. През тази година в него се включват рекордните 62 проби, които оценяват винените специалисти. Те коментират, че Розето продължава световния си възход, като най-харесвано и популярно вино в света.


Rose Wine Expo 2016 – GlobusMediaGroup

Ежегоден ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО РОЗЕ в КАЗАНЛЪK – тридневна винена фиеста в сърцето на Розовата долина.
Фестивала Rose Wine Expo Kazanlak – красив празник на сетивата и радостта от живота.


Откриване и награждаване на VI издание на Rose Wine Expo 2016 Kazanlak

За поредна година беше спазена традицията да се проведе Фестивал На Виното Розе – Rose Wine Expo който е неразделна част от предстоящия Празник на Розата ! Тогава градът сякаш разцъфва и разтваря прегръдките си, за да посрещне топло гости от близо и далеч. И двете събития носят в себе си духа и настроението на международно празненство в което се забавляват хиляди туристи и гости на града. Днес този форум се е превърнал в мащабен и колоритен Фестивал на розето. С атрактивността и емоцията си конкурсът и фестивала за избор на Розе се радва на огромен медиен интерес !


Rose Wine Expo Kazanlak 2016

Елате в Розовата долина,открийте Българското розе и се наследете на вкуса на земята ни.
Ще ви Ви посрещнем с музика,танц и стих, ще ви нарисуваме, ще нахраним сетивата Ви и ще Ви подарим миг вечност на 4 и 5 юни – Фестивал на виното Розе Казанлък 2016 / Rose Wine Expo 2016
Инициативата „Национален конкурс за вино Розе „Златен Киликс -Казанлък” вече шеста година създава Златния стандарт на Българското Розе.
Така всички ставаме част от Винената култура на своето време.


 

Rose Wine Expo 2015 Откриване 06 юни

Виненият салон на Петото Юбилейно издание е впечатляващо разнообразен.Представни бяха 54 български винопроизводителни. Дебютират поне съвсем нови изби, с първите си вина, а те са розета !


Розето – модерното вино

Виното „Розе“ се очертава като най-сериозната тенденция при употребата на винени продукти в света. Употребата на розета в световен мащаб достига внушителните 40% от винените продукти. Това заяви Анна Дундакова, организаторът на националния фестивал на розето, който се провежда в Казанлък за 5-та поредна година. Фестивалът ще се проведе в дните от 5-7- юни в залите.


Най-добрите български розета идват в Казанлък

Огромен чуждестранен интерес има през 2014-та към фестивала на розето в Казанлък. В рамките на три дни най-добрите български производители на вино розе ще се съберат в Казанлък за 4-то издание на фестивала ROSE WINE EXPO „Вино и рози в долината на тракийските царе“.


Чужденци идват за фестивала на розето

Чуждестранни гости пристигат специално в Казанлък за фестивала на виното Розе – Rose Wine Expo. Рекорден брой участници, 35 винопроизводители ще се включат във фестивала, организиран от Анна и Мирослав Дундакови. Освен най-добрите български розета, са предвидени за първи път представяне на атракции, екстремнно приготвяне на Сладолед от рози и топ български барист.


Фестивал на виното Розе / Rose Wine Expo 2012 ТВ реклама


Rose Wine Expo 2012 – Откриване 

Тазгодишното издание на  НАЦИОНАЛНИЯ  КОНКУРС ЗА РОЗЕ-КАЗАНЛЪК 2012 г. ще  бъде  организиран и оценяван от Българската асоциация на Професионалните сомелиери и лично от нейния Председател  г-н Михаил Марковски.Най-добрите розета  ще грабнат наградите Златен Киликс,Сребърна Фиала  и Сребърна  Кана за вино.За първи път ще се връчат Кавалер на розата –награда на БАПС и Награда за дизайн на етикет.


Българското Розе – Интервю на М. Марковски – PressTV


Втори Фестивал на виното Розе

Казанлък за втори път бе домакин на национален фестивал на виното Розе. Два пъти повече, винопроизводители, взеха участие във форума, който е част от Фестивала на розата, традициите и изкуствата.


Rose Wine Expo 2012 Награди


Уханни картини с Росен Дончев – Rose Wine Expo 2012 – PressTV

Арт Галерия “Ателието” и художника Росен Дончев ще направят
демонстрация на Акварелна техника рисуване с вино,като уникалните творби могат да бъдат закупени на място веднага.


Фестивал на розето Казанлък / Rose Wine Expo 2011

Поканени са да участват най-добрите винарски изби на България,с най-впечатляващите розета от реколта 2010 г./09 г.
Конкурсът за Розе 2011 година ще бъде оценяван от професионално жури с председател г-жа Стефка Свещарова член на Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите на закрита дегустация на 03.06.2011 г.


Rose Wine Expo 2011- PressTV

Обзор и награждаване на участниците на Rose Wine Expo 2011 – Press TV


Rose Wine Expo 2011 Награждаване

Rose Wine Expo 2011 Награждаване на победителите на фестивала.


In vino veritas – Във виното е истината – Анна Дундакова – PressTV