23.05.2024
Участници Rose Wine Expo

Булдекс – Мандра Белица – Rose Wine Expo 2024

Вино и сиренa –любов от пръв поглед

Има една любов до която са се докоснали милиони хора и която е надживяла империи, войни и религии. Това е връзката между виното и сиренето.

Отношенията между тях са изпълнени едновременно с бурна страст и деликатност. А когато човек ги опознае, може да се наслади на неповторимо изживяване.

Също както и хората, вината и сирената имат свой характер. При някои той е силен и доминира над останалите, при други е по-умерен и те ненатрапчиво допълват вкусовите усещания.

Ако съчетаете силно вино с много ароматно сирене, ще се получи сблъсък, от който ще загубят и гроздовият еликсир, и млечният продукт.Поднесете вино с по-слабо ароматно сирене и обратно – комбинирайте силните сирена със сортове вино, които не са толкова плодови.

Има ли щастливи сватби?

Да започнем с белите вина. Техният богат букет от аромати, умерена киселинност и освежаващ вкус предполагат комбинирането им с приятни, кремави сирена като горгонзола, испанското манчего,френското бри или камембер.

Розовите вина са мечтаната  сватба  със всички сирена,споменати до сега.но нека добавим като булчински чеиз бели български сирена от краве,овче  или козе мляко.

Червените вина се комбинират добре с ароматни сирена. Няма да сбъркате ако поднесете мерло с гауда, каберне с чедър или кианти с пармезан.

Десертните вина се разбират със синьо сирене, маскарпоне или крем фреш. За пълна наслада, можете да поднесете и плодове към тях. Например, сладко бяло грозде или сушени смокини.

Никога не трябва да забравяме и шампанското. Няма да сбъркате, ако го съчетаете с камембер, бри или едам.

Съветваме Ви да не се страхувате да експериментирате. Не робувайте на даден сорт вино или вид сирене. Опитвайте различни вина и сирена и потърсете своите любими комбинации.

Нашата препоръка :

 „БУЛДЕКС“ ООД е фамилна фирма, чиято основна дейност е производството на млечни изделия. За нейното успешно функциониране и развитие полагат грижи собствениците – Семейство Денчеви. 

  Мандрата е разположена върху площ от 4 декара на територията на село Белица (област Силистра) в Дунавската равнина. Капацитетът на предприятието е 60 тона мляко на ден. „БУЛДЕКС“ ООДпроизвежда млечни продукти, както за вътрешния пазар, така и за износ в страните от Европейския съюз и извън него по №BG 191 2024. 

   Мандра село Белица преработва краве, овче и козе мляко. Доставката на мляко се извършва със собствен транспорт от категоризирани ферми, отговарящи на всички изисквания на Европейския съюз. Качеството на млякото се контролира със съвременни  измервателни уреди в модернизираната лаборатория към мандрата.
Във фирмата работят квалифицирани технолози, лаборанти и майстори. Това личи от наложената марка „Ралица МИЛК“

„БУЛДЕКС“ ООД разполага със собствен хладилен транспорт, който гарантира навременна доставка на продуктите в търговската мрежа. 

 Собствениците на фирмата са помислили и за приятния отдих на работниците, като са им осигурили отлични условия за хранене и отмора.

„БУЛДЕКС“ ООД притежава внедрена система за управление на безопастност на храните ISO 22000:2005. За следния обхват:

Производство на бяло саламурено сирене от краве, овче и козе мляко, кашкавал, извара, кисело мляко, айран, краве масло, заквасена сметана и млечен деликатес за търговия на дребно и едро с производители на храни и други заведения за хранене и търговия.

БУЛДЕКС“ ООД  е новият гост на ROSE WINE EXPO 2018

Контакти 

БУЛДЕКС ООД

Адрес: село Белица – област Силистра

Телефон: + 359 86 672 965;

Е-mail: [email protected]   

Web: http://www.buldex-bg.com

Facebook Ралица МИЛК