Black Sea Gold – Rose Wine Expo 2019

 2016 Сребърен медал: Pentagram Rose сира 2015 Черноморско злато АД дебют

 2016 Сребърен медал: ROSE Поморие каберне совиньон 2015 

 2016 Сребърен медал: Salty Hills Rose „каберне совиньон, сира, каберне фран 2015 

 2016 Сребърен медал: Golden Rythm Rose каберне совиньон 2014

 2015 Златен Киликс: Salty Hills Rose, каберне совиньон & каберне фран & сира 2014

 2015 Златен медал: Rose Pomorie 2014

  2015 Златен медал: Golden Rhythm 2014

2014 СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ: КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ПЪРВА СТЕПЕН – НАГРАДА НА БАПС – РОЗЕ СОЛЕНИ ХЪЛМОВЕ – РЕКОЛТА 2013, КабернеСовиньон/ Сира/КабернеФран.

Черноморско злато е една изключителна винарна, разположена в района на Поморие, която се слави с бурна история и забележителни винени традиции.

Легендата разказва как вина от Поморие са били поднасяни на царските трапези на древна Троя, а през Средновековието същите вина са радвали ценителите на виното от Геноа и Венеция. На основата на тази добре запазена традиция през 20-ти век се слага началото на модерна частна изба, която под влияние на предприемаческия дух и любовта към виното на хората от региона, постепенно придобива истинския облик на винарна с огромен потенциал.

blacksea-gold 05

КАК СЕ ПРАВЯТ И С КАКВО СА РАЗЛИЧНИ НАШИТЕ ВИНА

Гроздето се бере на ръка в специални малки касетки в ранните хладни часове на утрото.
Нежно се пресова, за да се запази деликатният му характер.
Ферментира при ниска температура в съдове от неръждаема стомана, за да се запазят богатите плодови аромати и минералният характер на гроздето.
Белите вина се съхраняват при ниска температура и се бутилират рано, за да запазят естествената си свежест и плод.
При създаването на нашите нови вина сме използвали опита на водещите консултанти от Франция Франсоа Бутон и Жан Франсоа Шове

blacksea-gold 04

МИКРОВИНИФИКАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИИ

Черноморско Злато е компания с голям размах и мащаби, но в самото сърце на винарната притежаваме истински диамант – допълнителна малка и оборудвана с последна дума на техниката винарна, което ни дава свободата да творим и предлагаме изключителни вина от лимитирани серии. Днес Черноморско Злато произвежда висококачествени вина с характера на черноморския тероар, от който е брано гроздето: свежест и минерални нотки при белите вина и сочен, узрял плод при червените. В същото време сме запазили всичко това, с което Черноморско Злато е известно от средата на миналия век – страхотни вина с отлична цена.

ЛОЗЯ

Черноморско Злато притежава повече от 600 хектара собствени лозя от най-известните международни сортове. Това, което ги прави уникални, е тяхното разположение, или както французите го наричат – тероар. Нашите лозя в Разбойна, Аспарухово и Трояново са разположени върху места с проветриви почви от които се получават вина със забележителна елегантност и финес.

ИСТОРИЯ

Легендата разказва как вина от Поморие са били поднасяни на царските трапези на древна Троя, а през Средновековието същите са били изнасяни за Геноа и Венеция. На основата на тази добре запазена традиция през 20-ти век е създадена първата Лозаро-винарска кооперация в Поморие е учредена 1924 година, а първата съвременна изба, която е включена в “Черноморско злато” АД е пусната в действие през 1932 година. Дружеството е разположено в Лозаро-винарския център на Поморийски регион. 100 % от капитала е частен.

„Черноморско злато” АД е една изключителна винарна, разположена в района на Поморие, която се слави с бурна история и забележителни винени традиции. Легендата разказва как вина от Поморие са били поднасяни на царските трапези на древна Троя, а през Средновековието същите са били изнасяни за Геноа и Венеция. На основата на тази добре запазена традиция през 20-ти век е създадена първата Лозаро-винарска кооперация в Поморие е учредена 1924 година, а първата съвременна изба, която е включена в “Черноморско злато” АД е пусната в действие през 1932 година. Дружеството е разположено в Лозаро-винарския център на Поморийски регион. 100 % от капитала е частен.

Старата слава на Поморие като Лозаро-винарски център се предава и защитава през вековете от майсторите винари. Днес технолозите и специалистите от “Черноморско злато” АД – Поморие, следвайки традициите и въоръжени с нова модерна техника и технологии, ползвайки най-новите постижения на световната наука и практика, достойно продължават славата на Поморийските (Анхиалските) вина.

blacksea-gold 01 blacksea-gold 02 blacksea-gold 03

12809725_10154001164873570_1071625091853880751_n

КОНТАКТИ

България
8200 Поморие
тел.: 359 596 35 701
факс: 359 596 32 160
office@bsgold.bg

www.bsgold.bg

Facebook

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish