23.05.2024
Участници Rose Wine Expo

BIBENDUN – Rose Wine Expo 2024

Бибендум е българска компания, която внася и дистрибутира вина от най-известните винарски райони в света.

Портфолиото на компанията включва някои от най-добрите семейни винарни от Стария свят (Франция, Италия, Испания, Португалия, Австрия, Гърция и разбира се България), както и Новия свят (САЩ, Аржентина, Австралия и Нова Зеландия). 

Освен чуждестранни производители, Бибендум предлага вина от България. Основен дистрибутор е на:

 Винарна Дамяница, гр. Сандански

Мисията на Дамяница е да произвежда премиум вина, които да са харесвани от космополитния любител на виното, запазвайки многовековното наследство на българското винопроизводство.

 

 Винарско имение Санта Сара, с. Горица

„Винарско имение Санта Сара е основано през 1999 г. от Ивайло Геновски и през следващото десетилетие се превръща в синоним на постоянно и високо качество. Макар и без собствена изба в България, Ивайло купува хайтек винарско оборудване, както и станалите легендарни три каравани, с които то се транспортира, наема помещения в двора на винпрома в Нова Загора и дава началото на проекта си Санта Сара, кръстен на дъщеря му. Визията на г-н Геновски е за прецизен избор на подходящи мини терени и сортове, създаване на дългосрочни партньорства със самите лозари, намален добив за по-високо качество и изключителен контрол на процесите като предпоставка за създаването на запомнящи се вина.“

Санта Сара вече не е на колела! Това разказа собственикът й Ивайло Геновски на дегустация в софийския ресторант Капитан Кук. Тя е част от голямото му национално турне по повод отварянето на новата винарна в село Горица, община Поморие.

Бяхме свикнали вече повече от 10 години да мислим за винарната като уникална мобилна база от три каравани с ултрамодерно оборудване, която се приютяваше ту в гаража, ту в стария двор на някой винпром, но неизменно близо до лозята, от които подбираха гроздето си. Днес винарското имение Санта Сара притежава 400 дка. земя в село Горица, на около 15 км от Слънчев бряг, където пуска корени на този етап само малката красива винарната, а скоро това ще се случи и с новите лозя, които Иво планира да засади в имението си. Санта Сара е позната на българския винен пазар от 2001 и от самото начало получава признанието на националната и международна публика като производител на малки серии изключително качествени вина. Вината Бин и Приват неизменно са в челните класации на най-добрите български вина.

 Контакти Бибендум
Тел.: 0884 603 009 
www.bibendum.bg
[email protected]
Facebook