Шоколадите Стела – Rose Wine Expo 2019

DOLCE  VITA

Две силни страсти в нежно съчетаване: една от класическите гурме комбинации в кулинарията е вино с шоколад 


Оказва се, че бракът им може да бъде много сполучлив, стига да спазите няколко прости препоръки.

На първо място, е нужно и двете страни да са от най-високо качество. На второ – не забравяйте, че какаовата съблазън може да се съчетава с много от свежите плодови розови вина, особено онези, в които долавяме сочни червени плодове, но колкото е по-тъмен шоколадът, толкова по-плътно вино му трябва. Ето няколко съвета за съчетание на хубав шоколад с премиумни вина:


Класическият плътен и добре балансиран тъмен шоколад (нито много горчив, нито твърде натрапчив на вкус) се съчетава отлично със заоблени, меки червени вина от сортове като пино ноар, мерло или по-плодов шираз или техните варианти  в розе.

Натуралният шоколад винаги има мощно въздействие върху сетивата. Той въплъщава в себе си чистото ухание и пикантната горчивина на прясно изпечени какаови зърна и затова може би е най-високо оценяван от познавачите.

Негова естествена половинка се явяват едни от най-редките партиди отлежали порто вина, а също така интересни и запомнящи се червени вина с пикантни, препечени нюанси, като супертосканските, калифорнийските топ кабернета или хубаво, мощно бордо.

Изненадващо е да разберете как добре се съчетава този вкус  с наситениение розета от тези сортове.
Нежният, фин млечен шоколад дава изключително приятна комбинация със свежи розови вина с лек, минерален полъх.

За разтапящия се в устата млечен шоколад с ядки подходяща компания са розовите, ароматни и много плодови вина (често в някои настени розета,, можете да доловите ясно различими аромати на лешник или препечени ядки, така и в съчетание с фино червено вино като пино ноар.

Белият шоколад, който често има лек акцент на ванилия, постига изключителен баланс със сочни розови вина,с много тъмни, натоварени розета,имали контакт с дъб.

Ако всичко, казано дотук, предизвика у вас желание да тръгнете незабавно към първия магазин за вино или шоколад, важно е да се знае, че при дегустация на повече от един-два шоколада трябва задължително да се неутрализира вкусът с минерална вода или плодов чай. Идеалната стайна температура за целта е 20°С. Не е добре да се пуши или да се приемат агресивни и пикантни на вкус храни. Както и при дегустацията на вино, се започва от шоколадите с по-лек вкус (разбирай по-малко съдържание на какао) и се продължава по същата логика във възходяща градация.

Нашата препоръка за Вас е:

Стела – животът е сладък

Шоколадите Стела са произведени в Швейцария от Chocolat Bernrain AG, Kreuzlingen Chocolat Stella SA, Giubiasco под търговското име Chocolat Stella Bernrain.

Още в далечната 1928 г. компанията започва производството на шоколадови изделия, а от 1991 г.се фокусира в разработването на органични продукти и в момента е призната за един от водещите световни производители в този сегмент от пазара. Всички продукти отговарят на стандартите за качество и безопасност на храните на Европейския съюз.Качеството на продуктите е гарантирано от производителя със сертификати и същите могат да Ви бъдат представени. Продуктите са органични и не съдържат генетично модифицирани организми (ГМО).

Рашев ООД е официален вносител и изключителен представител на шоколадите Стела за България, като предлага цялата им продуктова гама на българския пазар.

Най-добрият избор – Стела, твоят швейцарски шоколад!

Ние Ви предлагаме оригинални Швейцарски шоколади:Млечен, черен, бял и с различен пълнеж

Шоколадите Стела  са новият гост на ROSE WINE EXPO 2018.

Рекламна брошура – BG

Оферта – BG преп. цени

Контакти

гр. София, ул. Суходолска №2, до блок 114, магазин за хранителни стоки

Моб.: (+359) 0878 258 268

E-mail:  stella_bernrain@abv.bg

Официална страница

Facebook

 

 

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish