Шато Ветровити хълмове – Rose Wine Expo 2018

 2016 Сребърен медал: Romance of the Hills сира, каберне совиньон 2015

Имаме удоволствието да Ви представим висококачествените вина произведени от Шато “ Windy Hills”, собственост на “Тера инвест” ООД гр. Сливен.

Шато “ Windy Hills” е разположено на 12 км. Западно от гр.Сливен на главен път София – Бургас в непосредствена близост до Сливенски минерални бани.

Разполага с масив от 420 декара лозови насаждения от висококачествен френски посадъчен материал от сортовете “Мерло”, “Каберне Совиньон”,“Сира” и “Александрийски Мускат”. Избата е проектирана за преработка на 500 тона грозде при затворен технологичен цикъл.

DSC01757-ok DSC01752-ok

DSC05508-ok  P5160028

Сградата е разположена в центъра на лозовия масив, а от нейната атракционна кула се открива прексрасна гледка към масива и околностите. Комплекс “ Windy Hills” разполга с ресторант със зимна и лятна градина с по 80 места. В специално обособената дегустационна зала с 25 места нашите гости могат да дегустират уникалния вкус на вината.

В четири звздната хотелска част в Шато “ Windy Hills” има 11 уютни двойни стаи за двама, където гостите ни биха могли да прекарат истински релаксиращ уикенд. За постителите се организира разходка с екскурзовод /технолог винар/ из производствените зали, цеха за бутилиране на вината, избата за съхранението им, атракционната кула и други.

P1010865-ok P1010879-ok zP1010874-ok

Съчетание между уют, традиция, стил и съвременни технологии за винопроизводството

Шато „Ветровитите хълмове“ е разположено в центъра на лозовия масив. Архитектурното излъчване на сградата създава усещане за уют, традиция и стил, зад които се крие едно модерно обзаведено винарско предприятие. В него са създадени условия за прилагане на най-съвременните технологии във винопроизводството. Технологичното оборудване е изпълнено от водещи италиански фирми и отговаря на всички световни изисквания. Цикъла на производство обхваща всички технологични операции от началната преработка на гроздето до бутилиране и художествено оформление на готовите вина. Управлението и контрола на качеството на произвежданата продукция се осъществява от модерно оборудвана лаборатория.
   Шато „Ветровитите хълмове“ е ежедневно отворено за посещения. В подземната част на избата, където в дъбови бъчви се формират и стареят вината е оформена зала за дегустации. В надземната част на избата е проектиран ресторант с 60 места, от които се открива чудесна панорамна гледка обхващаща целия район.

ВЕТРОВИТИ ХЪЛМОВЕ отличен тероар за отглеждане на лозя в близост до град Сливен са чудесно място за отглеждане на висококачествени червени сортове грозде. Умерено-континенталния климат със средна годишна температура, около 11°С и вегетационна температура 3700-3800°С предопределят постепенното, умерено зреене на гроздето. Лозята се отглеждат върху хълмисти терени с наклон на склона около 12° при южно и югозападно изложение.

Отличния терен осигурява максимална огреваемост на лозите, което е предпоставка за синтеза на багрилни и ароматни компоненти. Добрия въздушен и воден дренаж и постоянния вятър предпазват лозята от гъбни болести. Почвите на лозовия масив са сиво-кафяви горски с мощност на почвения слой 1,5 метра. Същите са средно до тежко песъкливо-глинести (съдържание на глина от 35 до 45%), което способства за синтеза и натрупването на багрилна материя. Съдържанието на активни карбонати в почвата е 8-10%. Същите имат благоприятно отражение върху формирането на ароматния потенциал на гроздето.

Всичко горепосочено прави „Ветровитите хълмове“ един отличен тероар за отглеждането на червени винени сортове грозде.

I-seria Rezerva-2004 zDSC03338

От местните традиции до модните тенденции

Шато „Ветровитите хълмове“ е насочило усилията си е производството и предлагането на малки серии висококачествени червени вина от сортовете „Каберне совиньон“, „Мерло“, „Мавруд“ и „Сира“.
Постоянството в качеството на вината се дължи на собствените лозови масиви и стриктния контрол при отглеждането на лозята с възможности за направляване на биосинтетичния им цикъл чрез познати лозарски практики. Ръчния селективен гроздобер позволява подбиране на най-подходящата суровина за всеки отделен тип вино. Високотехнологичните възможности за преработка на гроздето позволяват оптимизация и контрол на всички технологични процеси при винификация.

Контакти

Тел: + 359 45112990

Факс: + 359 45112898

Управител

Марияна Василева – + 359 884777997

Петър Колев – + 359 886467444

Офис в гр. София

Маркетинг и резервации

Калинка Вецева – GSM: +359 885 955 422

kalinka@hotel-guinness.com

Търговски отдел

Вера Пехливанова +359 885 955 622

www.windyhills-bg.com

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish