18.07.2024
Жури

Художествена комисия за Продуктов Дизайн на Винен бранд Национален конкурс за Розе ” Златен Киликс ” 31-ви май 2019

ROSE WINE EXPO 2019

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Доц. Мирян  Мирянов –катедра ИНДУСТРИАЛЕН ДИЗАЙН НХА СОФИЯ

AСОЦИАЦИЯ ПО ДИЗАЙН

Камарата на Дизайнерите в България

Изкуството на дизайна е способността да променяш хората със своята работа, да виждаш нещата такива, каквито са и да създаваш истории, образи и взаимодействия, които променят пазара.

ЧЛЕНОВЕ:

Доц.Д-р Мариела Гемишева – катедра МОДА НХА СОФИЯ

моден дизайнер и артист в областта на пърформанса, инсталацията и обекта

Трикратен носител на ЗЛАТНАТА ИГЛА на България

„Изкуството на модата е практика, комуникация, процес, неспокойствие – динамика, в която измерваш ежедневния си ритъм”

Провокацията е съществен елемент в нейните работи, а според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства” (Каталог „In search of Balkania”, Роджър Коновър, 2002 г.)

Петя Минекова –ХУДОЖНИК-ДИЗАЙНЕР

Директор НУПИД

 „ Акад. ДЕЧКО УЗУНОВ” КАЗАНЛЪК

Работи в сферата на

промишления дизайн, артистичния дизайн, дизайна на опаковки, пространствения дизайн

„През Средновековието студентите са наричали университета, в който учат, Алма матер или Майка кърмилница. Художествената гимназия не е със статут на университет, но за всичките 2100, преминали през нейните ателиета и класни стаи художници, дизайнери и лютиери, тя е точно това – Алма матер, която ги е закърмила със знания, умения и добродетели.“

Калин  Серапионов – ХУДОЖНИК, ВИЗУАЛЕН АРТИСТ

   Институт за съвременно изкуство – София

един от най-последователните и утвърдени български видео-артисти,създава множество произведения видео и видео инсталация, с които участва в редица изложби в България и по света.

„Видеото е специфична форма на изкуство; средство, което позволява на артиста доста широка гама от възможности. Разглеждам видеото като време, движение, светлина, цвят, кадър – това е много важно при ограниченията на формата, с които разполагаш: как ще поместиш изображението, къде и как ще го съчетаеш със следващото…

Визуалното изкуство не е самоцел, а процес, състоящ се от няколко основни компонента: идеята, реализирането и представянето, като винаги движа тези аспекти едновременно.”