Пчелари Илиеви – Rose Wine Expo 2018

МЕДЕНО  МАЛИНОВО РОЗЕ  или КАК МЕДЪТ ИЗМЕСТИ ЗАХАРТА В ЛЕТНИТЕ КОКТЕЙЛИ

Замразено розе, ароматни малини и мед във  висока чаша– тази напитка претендира да се превърне в любима на мнозина това лято. 

Необходими продукти:

1 бутилка розе (750 мл)

250 г пресни малини

60 г. чист мед

200 г лед

200 мл газирана вода (леденостудена)

1 лимон

Начин на приготвяне:

Розето се налива в метална купа (басан) и се замразява във фризер. Малините се претриват през цедка.

В шейкър се смесват меда, лимоновият сок, ледът, малините, газираната вода и розето.

Смила се. Ако е гъсто и не може да се смели, се налива още студена газирана вода.

Поднася се веднага.

По желание охладете чашите за сервиране.

ОСВЕЖАВАЩА ЛЯТНА МЕДОВИНА

Необходими продукти:
350-400 г чист мед
50 г стафиди
2-3 лимона
1 чаена лъжичка мая
5 л вода

Начин на приготвяне:
Лимоните се нарязват на четвъртинки и се отстраняват семките, а стафидите се изплакват с вода.

В дълбок съд се изсипват лимоните, стафидите и меда. Отделно водата се оставя да кипне, а след това и да се охлади. С нея се заливат останалите продукти.

Когато водата се охлади до около 35-36 градуса, в нея се разтваря и маята. Сместа се оставя поне за 24 часа на топло. Щом тя започне да ферментира, лимоните и стафидите изплуват на повърхността.

В този момент напитката трябва да се прецеди и да се налее в бутилки, които се затварят плътно и се прибират на хладно за 2 седмици. Чак след това медовината е готова за консумация.

За разкош я смесвайте във висока чаша с наситено ароматно розе.

Представяме Ви Мирана и Веселин Илиеви. Семейство Илиеви имат 250 кошера, от 35 г. разгадават тайнството на меда. В родния им град Плевен те са по-известни като „пчеларите”, а медът и пчелните продукти, предлагани от тях, са търсени в страната. Според Мирана, тя и семейството й са ревностни почитатели на пчелните продукти и и затова са превърнали производството им в хоби. То пък им носи награди от всички пчеларски изложения у нас.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Илиеви са автори на продукта, вече популярен като пчелен еликсир. Съпрузите са пенсионирани инженери химици. Като професионалисти са наясно с вредите, които може да донесе химията и бягат неистово от нея.

Пчелният еликсир е натурален биоимуностимулатор, патентован преди 2 г. Предлагат го заедно с произвеждания от тях мед. Съдържа от 5 основни съставки – мед, прашец, прополис и два вида пчелно млечице в съответни пропорции.Пчелното млечице е най-силния имуностимулатор в природата. Млечице от търтей пък има антистресово действие. Прашеца от растенията пчелите събират и със слюнчестите си жлези го преработват до перга, което е тяхната основна храна. Източник е на витамини, аминокиселини, микроелементи и ензими.  

„Силата на нашия продукт е, че отключва възможностите на самоизцелителната система у всеки човек. Медът е храна с феноменални свойства, позната на човешкия организъм от векове. Няма нужда от преработка, добит е директно от природата. Храни клетките ни. Прополисът се създава при стерилни условия в кошера, има антибиотично, противогъбично, противовъзпалително и обезболяващо действие.

Илиеви в началото мислели, че медът на всички пчелари е хубав. С времето разбрали, че не е така. „Пчелите не трябва да се преексплоатират. Не трябва да им се взема всичкия мед“, смятат те. Каквото остане от тях, е за хората. Медът трябва да е напълно узрял.Това се познава по питите- ако са пълни и напълно запечатани с восък, тогава медът е вкусен. Познават до проценти от какви цветове е събран. Примерно, вкусът на истинския акациев мед не се забравя. Като се обърне бурканчето, трябва да се образува сфера като топче за лаш. Според тях няма по-вкусно нещо от кристализирал мед. Иначе нямат любим вид. Всеки е хубав, когато е истински,разкриват известните пчелари.

„Пчелари Илиеви сме три поколения пчелари-Веселин и Мирана,сина им Константин,неговите дъщери Мирела и Веселина и съпругата му Адела.

Контакти

гр.Плевен, ул.Княз Ал. Батенберг 17, пазар Тибор, щанд №29

Е-мейл: pchelari_ilievi_pl@mail.bg

Мобилен телефон: 0889 38 19 16

Мобилен телефон: 0885 66 54 61

Мобилен телефон: 0888 71 51 74

Пчелари Илиеви

Пчелари Илиеви са гост на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2018.

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish