15.04.2024
Участници

Новото Розе приключение се нарича: DISCOVER ROSE POINTS

ОТКРИЙ НА РОЗЕ КАРТАТА ROSE POINTS-СПЕЦИАЛНИТЕ МЕСТА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ В КАЗАНЛЪК,СЪБЕРИ НЕОБХОДИМИТЕ 5 РОЗЕ-ПЕЧАТИ И ЩЕ ПОЛУЧИШ СВОЯТА РОЗЕ НАГРАДА!

Разходи се из красивия ни град,почувствай се откривател,виж с други очи Казанлък.Открий нови забележителни места и запази спомена за едно незабравимо Розе пътешествие.

Старт: 3юни/събота/2017г от НЧ”Искра”ул.”Искра”№1

ROSE POINTS:

 

POINT1. Литературно -художествен Музей”Чудомир”

гр. Казанлък, ул.”Трапезица”№6

Къщата на изтъкнатия български писател, художник и обществен деец Чудомир в Казанлък е обявена за музей още на следващата година след смъртта на писателя-хуморист Димитър Чорбаджийски  – през 1968 г.Тя е архитектурен паметник на културата от национално значение. В сегашния си вид музейният комплекс е открит през 1979 г. и включва скромния Чудомиров дом с неговата неповторима атмосфера; художествено-документална експозиция, разположена в три зали с обща площ 300 кв. м.; модерно фондохранилище и уютна конферентна зала с мултимедийно оборудване. Музеят е общински културен институт и се грижи за опазването, проучването и популяризирането на изключително богатото творческо наследство на Чудомир. В него се съхраняват повече от 15 000 оригинални ръкописи, рисунки, скици, писма, книги и лични вещи на Чудомир и неговата съпруга – художничката Мара Чорбаджийска.

Успехите си като писател хуморист Димитър Чорбаджийски дължи най-вече на три неща: на природната си дарба, на късмета да се роди сред своите герои в чистото българско село Турия и на живота си в гр. Казанлък. Именно тук е създаден единственият литературно-художествен музей в България,посветен на разноликите му таланти.

Музеят е включен в движението “Сто национални туристически обекти”. Седалище е на престижната културна фондация “Чудомир”.

Адрес: гр. Казанлък 6100, Ул. Трапезица №6

Телефон: 0431/6 44 19, +359/888 445 887, +359/884 100 871

Работно време:

Понеделник-Неделя : 9:00-17:30

   

 

POINT2. House of Roses –Къща на Розите

гр. Казанлък, ул. ”Никола Петков”№25

Къщата на Розата в град Казанлък ви предлага богата информация за историята на българското розопроизводство

Тук напълно безплатно и на няколко езика може да получите информация за розите, производството на рози, както и да се насладите на упойващия аромат на българското розово масло, да опитате прочутото гюлово сладко, гюлова ракия, ликьор от рози, както и вино розе.

Автентични пособия за розопроизводство

са представени в Къщата на Розата Казанлък

Заповядайте при нас и научете историята на розопроизводството, 

опитайте страхотни продукти направени от роза.

House Of Roses

Bulgaria, 6100 Kazanlak, „Nikola Petkov“25,

phone: +359 88 5070 462

[email protected]

Къщата на розата – Казанлък

България, 6100 Казанлък, „Никола Петков“25,

Телефон: 0885 07 04 62

house.of.roses@abv

  

POINT3. Национално Училище по Пластични Изкуства и Дизайн”Акад.Дечко Узунов”

гр. Казанлък,ул.”Генерал Радецки”№80

За изкуството няма граници!

Живее онзи, който твори!

Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов” днес е НУПИД „Акад. ДЕЧКО УЗУНОВ“ -модерно, съвременно, конкурентноспособно европейско училище,което осигурява  качествена общообразователна и професионална подготовка в областта на Изобразителното изкуство,  Изящните изкуства по специалности “Живопис”, “Графика”, “Скулптура”, дизайна по специалности „Промишлен дизайн“, „Пространствен дизайн“ и „Рекламна графика“ по професия Дизайнер и Лютиерството – специалност “Класически инструменти” на деца и ученици от V до ХII клас.Специалното обучение цели задоволяване на индивидуалните интереси и потребности, придобиване на широка обща култура, развитие на физическия, индивидуалния и духовния потенциал чрез осъществяване на специфични творчески и приоритетни за училището дейности -осигуряване на високо качество и ефективност на учебно-възпитателния процес и на професионалната подготовка по изкуствата. Осигуряване на европейско качество на предлаганото в гимназията професионално обучение, равни възможности за учениците, уважаване на тяхната индивидуалност и развиване на най-доброто у тях, доверието едни спрямо други. Насърчаване и подпомагане творческата активност на изявени и даровити деца и ученици.

Посетете това невероятно творческо училище,разходете се в единствената по рода си в България срада,проектирана и създадена за Национално училище по Изкуствата, разгледайте избрани учебни и свободни творби на възпитаниците в Галерията, докоснете се до гения на Наследниците на Великия Дечко Узунов.

 

POINT4. Галерия”Ателието”

гр.Казанлък,ул.”Орешака”№6

Арт галерия „Ателието” – една сбъдната мечта създадена на 01.10.2010 г. от художниците:

Ваня Запрянова и Росен Дончев.

Името „Ателието” идва от дейността на галерията. Ателието, в което се твори и се създава не е обикновен магазин, а артистично и специално място за ценители и естети.

Арт галерия „Ателието” представя произведения на изобразителното и приложно изкуство на български автори , а от 2012 г. и детско изкуство. Арт галерия „Ателието” предлага професионално обучение по изобразителни и приложни изкуства в школа „Арт линия” с преподаватели.

* Ваня Запрянова – художник магистър по приложни изкуства НХА”Н. Павлович-гр.София

* Росен Дончев – художник, майстор-иконописец – АЕК „Етъра”-Габрово

* Христина Христова – художник-дизайнер

Ваня Запрянова работи в областта на изобразителните и приложни изкуства, живопис, керамика, стъкло, текстил.

Росен Дончев работи в областта на изобразителните изкуства, живопис, иконопис Школа по изобразителни и приложни изкуства „Арт линия” е създадена октомври 2001 г.

Арт галерия „Ателието”, ул.”Орешака” №6,

гр. Казанлък 6100

Е-mail: [email protected];

GSM: Ваня Запрянова – 0878 625262

GSM: Росен Дончев – 0878 625062

 

  

POINT5. WineHouse Dundakov-Къща на Виното Дундаков

гр. Казанлък, ул.”Христо Ботев”№60

ФИНАЛ на СЪБИТИЕТО: Връчване на Розе Награда

Ние сме Анна и Мирослав Дундакови-семейна фирма от 1991 г. и винаги сме се занимавали с търговия на вина и напитки от цял свят. Притежаваме представителен специализиран магазин в гр. Казанлък с извънредно богат асортимент на вина и колекционни напитки за ценители.

Представители сме на почти всички винопроизводителни предприятия в България, всички фирми-вносители на вина, алкохолни напитки и тютюневи изделия. Магазинът разполага с най-богата колекция от уиски в България.

Работим без почивен ден от 9:00 ч до 20:00 ч.

От юни 2011 г. организираме ежегодно Фестивала на виното Розе-ROSE WINE EXPO в гр.Казанлък и Националния Конкурса за Розе „Златен киликс“, за които фирмата има запазени права.

За нас всяка напитка и всеки клиент са специални и изискват отдаденост, компетентност и внимание.

Разходи се из красивия ни град, почувствай се откривател, виж с други очи Казанлък. Открий нови забележителни места и запази спомена за едно незабравимо Розе пътешествие.

ОТКРИЙ на РОЗЕ КАРТАТА ROSE POINTS-Специалните Места за посещение в КАЗАНЛЪК, събери необходимите 5 РОЗЕ- и ще получиш СВОЯТА РОЗЕ НАГРАДА!

СТАРТ на СЪБИТИЕТО:3юни/събота/2017 г от НЧ”Искра” ул.”Искра”№1

ВЗЕМИ СВОЯТА РОЗЕ КАРТА

ФИНАЛ на СЪБИТИЕТО WineHouse Dundakov-Къща на Виното Дундаков

гр. Казанлък,ул.”Христо Ботев” №60

Получаване на Розе Награда/при събрани 5 печати/