ИН ТАБАК ГОСТУВА В ГРАДИНАТА НА ROSE WINE EXPO 2019

Марките пури, които предлагаме на пазара са AZTECA и SANTA ANA.

Пурите AZTECA са примиум пури, изработени прецизно от професионални майстори с традиции в тютюна.

Строеж на пурата – Филър, Байндър и Рапър.

            Филърът представлява основния пълнеж на пурата. Филърът в този вид примиум пури се състои от ръчно навити цели листа. Използват се 3 вида филър, който е подбран и селектиран от кубинските видове тютюни – секо, лихеро и воладо. Секо е силен, воладо – среден и лихеро – слаб вкус. Тези видове са подбрани от различни сортове тютюни и  допринасят за уникалния вкус на пурата.

            Байндърът представлява тютюнът, който завива листата и прави пура в груб вид. Използваните от нас байндъри са доминикански и индонезийски. Те също се подбират в съответствие с размера и вида на пурата, а също допълват и основния и вкус.

            Рапърът е външната обвивка на пурата. Това са фино обработени тютюневи листа, които биват Хабанос, Корохо и Крийойо 98, използвани за пури със светъл цвят. За пурите с тъмен цвят, т.нар. Мадуро се използва рапър Хабанос Мадуро 2000.

            Всички изброени съставни части на пурата в тяхната цялост правят пурата уникална.

            Предвид спецификата на продукта се изисква специално съхранение, което става в специални кутии – хюмидори, в които се поддържа точно определена влажност /68-75%/, необходима за поддържане на свежия и качествен вид на пурата. За предпочитане е съхранението да се извършва в хюмидори от кедрово дърво, което допълва вкуса при отлежаване на пурата в него.

            Примиум пурата се разпознава по няколко признака.

1.Рапърът трябва да бъде навит професионално,като при завършека на шапката той е добре увит и залепен, а след това поставени още две шапки, които са обвити с тънка лента около тях. Това се налага с цел по-здравото захващане на рапъра и когато пурата се отреже за пушене да не се развие и развали външния и вид.

  1. Другият важен признак е отрязването на пурата в другия и край, което става прецизно с гилотина. Отрязът става равен, когато тютюна е фин и е доказателство за неговото качество.

Етикет при рязането на пура

  • Не режете края на пура на някого, без първо да го попитате дали е съгласен. Повечето хора предпочитат да направят това сами.
  • Никога не палете пура със свещи, или кибрити които имат високо съдържание на сяра, тъй като те могат да съсипят вкуса на пурата. Също така, избягвайте използването на запалки, които работят с бензин или газ за запалки, те са ароматизирани и дават неприятен аромат на пурата.
  • Най-добрият газ за запалки е без мирис. Има също така и без съдържание на сяра кибрити, които са чудесни за паленето на пура.
  • Не дръжте запалка или кибрит на някой, който пали пура. Това може да накара палещия да разпали своята пура прекалено бързо и рязко и това да доведе до разваляне на вкуса. По-добре им дайте запалка или кибрит и ги оставете да запалят пурата си със собствено темпо.

Етикет по време на пушене на пура

  • Докато пушите пура, не трябва да тръскате пепелта подобно на цигара. Пепелта помага да се поддържа пура горенето при правилна температура. Когато пепелта изглежда, като че ли ще падне от само себе си, просто приближете края на пурата над пепелника и нека пепелта си падне естествено. Да не се пуши пура, както бихте пушили цигара. Пура пушенето не е трябва да бъде прибързано и ако пушите бързо пурата може да прегрее, което може да и съсипе вкуса. Пурите са предназначени да бъдат пушени в релаксираща и спокойна обстановка. Отделете малко време, да се насладите на вкуса и аромата им. Едно или две всмуквания на минута трябва да бъде достатъчно, за да се насладите на пурата и да я поддържате да не гасне..
  • Оценка за пура е подобна на оценката на чаша вино. За да се оцени вкуса на пура, задръжте дим в устата си за няколко секунди (не го вдишвайте в белите дробове) и позволете на езика си, да се наслади на различни вкусови усещания.
  • Когато сте накрая на пура Ви не е я смачквайте в пепелника, тъй като това ще създаде една неприятна миризма. Оставете пурата да си изгасне сама в пепелника.

Хартиените Рингове – Label Bands

Ринговите ленти да ги премахваме ли? Това е дълъг дебат. Мнозина твърдят, че това позволява на хората да видят каква пура сте пушили, ако е скъпа пура, така демонстрирате богатството си. Ние твърдим, че държането на пурата между пръстите ни при пушене върху хартиеният ринг, предпазва донякъде нараняването на пурата от непосредственият натиск от пръстите ни. Има много аргументи за този дебат.

ИН ТАБАК

гр. Пловдив, ул. „Чемшир” N 5 A
тел;  0888 531329;  0885 032306
e-mail:  Petko6_1967@abv.bg    

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish