15.04.2024
Жури

Дегустационна комисия II на V I Национален Конкурс за Розе „ЗЛАТЕН КИЛИКС”-Казанлък

ДЕН НА ПРОВЕЖДАНЕ : 3 ЮНИ 2016

ВТОРА  ДЕГУСТАЦИОННА КОМИСИЯ:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Vili_Galobova

Вили Гълъбова –  Винен експерт, DiVino

Вили Гълъбова е сред най-добрите винени експерти в България. Сертифициран международен винен съдия, винен консултант, журналист и преподавател, тя е и производител на вино, а също и един от учредителите на Българска винена академия. Специалист с повече от 15-годишен международен опит и признание, в досегашната си практика има проведени стотици тренинги и консултантски сесии в сферата на производството, маркетинга, експорта и продажбите на вино. Автор е на множество статии и есета на винена тематика, голяма част от тях са публикувани в divino.bg.


ЧЛЕНОВЕ:

Katq_Ioncheva

Катя Йончева- Винен експерт, КА&ТА на българското вино

Катя Йончева е магистър по икономика. Притежател на WSET Advanced Certificate. Целият ù трудов път е свързан с виното – още преди дипломирането си започва работа за най-големия за времето си български винпром. През 2003 години става първият – и за дълго време единствен в България – вносител на вина от Южна Африка. Участва в множество международни винени изложения и майсторски класове. Има посещения в изби в България, Южна Африка, Франция, Италия, Германия, Австрия, Калифорния и Нова Зеландия и други. Тя е разумът на дегустациите!


 

Iasen Zahariev

Ясен Захариев – Винен експерт, DiVino

Ясен Захариев е преподавател е по философия в Нов български университет. тговаря за Калифорния, Австралия и Нова Зеландия в дегустациите на DiVino. За пръв път участва във винарска кампания в Калифорния през 1999 г. Работил е последователно в няколко изби в Калифорния и Южна Австралия. През 2006 г. е поканен при учредяването на клуб „Винен наблюдател“, където и до момента участва в редовните месечни дегустации. Участва и в месечните дегустации към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки „Винен индекс“. Дегустирал е за сп. „Бакхус“, www.e-vestnik и др. Ясен поддържа собствен блог за вино от 2007 г.

 

 


Stanimir_Stoianov

Станимир Стоянов – СЕБ

Председател на СЕБ, инж. Станимир Стоянов има завършено висше образование и бакалавърска степен по енология от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Енолог към няколко реномирани изби в България. Станимир Стоянов, председателя на СЕБ, споделя своят опит от конкурса: Вино Балканика 2015. Винобалканика е конкурс за вина, произведени с участието на сортове от еколого-географски групи Черноморска /Proles Pontica Negr.-PPN/ u Източна /Proles Orientalis Negr.-PON/ unu сортове, които са селектирани и разпространени в страните, обхващащи Балканския полуостров и Черноморския басейн. Целта на организаторите, Съюза на Енолозите в България, е да се насърчи производството и консумацията на регионални вина. „Всеки път се получава нещо коренно различно“. Тази година смятам, че се качихме едно стъпало по-нагоре благодарение на комисията, която прие да оценява вината.
Показаха истински професионализъм и изключителен интерес към балканските вина и, в частност, тези от Черноморския басейн. След приключването на конкурса си направихме разбор и смятаме следващата година да привлечем повече чуждестранни участници, „Затова може да се каже, че вече планираме следващото издание на конкурса“.


Yordan_kirilchev_03

Йордан Кирилчев – БАПС

Йордан Кирилчев е носител на наградата “Сомелиер на годината 2014” на Българска асоциация на професионалните сомелиери. Многократно негови селекции са номинирани в категорията за „Най-добра селекция на напитките” в конкурса „Ресторант на годината”.

По настоящем управител и сомелиер на ресторант Есте – София.

 

 

 


ТЕХНИЧЕСКИ СЕКРЕТАР:ЦВЕТАНА   ПОПКРЪСТЕВА -ЕКСПЕРТ – СЧЕТОВОДИТЕЛ

ТЕХНИЧЕСКИ СЪТРУДНИК : ДЕНИЦА АСТАХОВА – ФИЛОЛОГ

ВОДЕЩ  ДЕГУСТАЦИЯТА: МИРОСЛАВ ДУНДАКОВ-АБСОЛЮТ ЕООД

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ: 3  ЮНИ 2016

НАЧАЛЕН   ЧАС: 11:00 ч

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ : Р-Т  СТАРАТА КЪЩА С. ЕНИНА  – 6 км до   КАЗАНЛЪК