Винпром Троян – Rose Wine Expo 2021

“ВИНПРОМ – ТРОЯН” АД е национален лидер в производството на натурални плодови дестилати и ракии.

Годишно във фирмата се изкупуват над 5000 тона плодове, които се преработват по специална традиционна технология, запазваща неподправения вкус и аромат на Троянската сливова ракия.

Сливовият дестилат заема над 90% от общото производство на фирмата, което включва още производство на кайсиев, ябълков, крушов и черешов дестилат.

Троянската сливова ракия е вписана в Европейския регистър за защитени географски означения, което потвърждава уникалното място на марката както на българския, така и на международния пазар. Носител е на множество отличия, награди и медали от престижни международни и национални форуми и дегустации.

От 2007 година “ВИНПРОМ – ТРОЯН” АД става част от чешкото акционерно дружество “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК”, което е най-големият производител на плодови дестилати в Европа.

Дружеството поддържа дълготрайни търговски взаимоотношения с чуждестранни партньори в Чехия, Германия, Швейцария, Австрия, Словакия, Хърватия и САЩ, за които ежегодно изнася своята продукция.

Плодовите дестилати на “ВИНПРОМ – ТРОЯН” АД притежават сертификат по KOSHER производство и са съобразени с еврейските традиции за храненето.

История на “ВИНПРОМ – ТРОЯН“ АД

“ВИНПРОМ – ТРОЯН” АД е исторически наследник на традициите в ракиепроизводството в района на град Троян. Основан е през 1948 година като поделение на Държавния спиртен монопол като основната му дейност е свързана с производството на Троянска сливова и ябълкова ракия, както и търговията с тях. За целта предприятието разполага с няколко добре оборудвани дестилерии в различни села от региона и един търговски склад в града.

През 1959 г. става самостоятелно предприятие и започва модернизация, като наред с традиционните дестилационни апарати е монтирана и първата дестилационна колона.

Поради увеличаващото се производство и необходимостта от усъвършенстване на технологията, през 1968 г. е построено ново, съвременно и модерно предприятие с капацитет за преработване на 6000 тона плодове и складове за стареене по класическа технология на 800 тона сливова ракия, което поддържа и развива марката “Троянска сливова” и до днес.

През 1990 г. с демонополизирането на отрасъла е регистрирана държавна фирма “ВИНПРОМ – ТРОЯН”. Следват редица преобразувания и през 1997 г. чрез масова приватизация е регистрирано акционерно дружество “ВИНПРОМ – ТРОЯН”.

През 1990 г. с демонополизирането на отрасъла е регистрирана държавна фирма “ВИНПРОМ – ТРОЯН”. Следват редица преобразувания и през 1997 г. чрез масова приватизация е регистрирано акционерно дружество “ВИНПРОМ – ТРОЯН”.

През 2007 г. мажоритарния дял във фирмата придобива най-големият европейски производител на плодови дестилати, чешката фирма “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” АД.

Продукти

Контакти

www.vinprom-troyan.bg

АДМИНИСТРАЦИЯ

ул. “Акад. А. Балевски” № 16,
5600, град Троян
Facebook: VINPROM TROYAN

Изпълнителен директор:

Инж. Ярослав Буркарт

burkart@vinprom-troyan.bg

Прокурист и финансов мениджър:

Станислав Спасов

тел.: +359 888 336 012

spasov@vinprom-troyan.bg

Търговски мениджър:

Владислав Катренчик

тел.: +359 884 595 342

katrencik@vinprom-troyan.bg

Производствен мениджър:

Георги Георгиев

тел: +359 877 746 954

georgiev@vinprom-troyan.bg

Асистент-преводач:

Александра Савова

тел.: +359 877 370 884

savova@vinprom-troyan.bg

Асистент на търговския мениджър:

Йордан Вълев

тел.: +359 885 726 990

valev@vinprom-troyan.bg

www.vinprom-troyan.bg

 

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish