Винпром Пещера – Rose Wine Expo 2016

НАД 70 ГОДИНИ
ТРАДИЦИЯ И ОПИТ

„Винпром Пещера” АД е лидер в производството на качествени вина и високоалкохолни напитки в България. Компанията има дългогодишен опит и нейно притежание са всички водещи марки алкохолни напитки у нас. Компанията разработва, произвежда и налага на родния пазар продукти с висококачествени дестилати, изцяло създадени според нуждите и предпочитанията на потребителите.
Какво ни прави по-различни

Мисия

„Винпром Пещера” АД е модерна и динамична компания, която инвестира в своя човешки ресурс, материални бази и капацитет, с цел да предложи на своите потребители и партньори най-доброто качество на продуктите си.

Визия

Ръководството на компанията вярва, че близостта с потребителите и познаването на техните нужди и очаквания, високият контрол на производството, отличното качество и модерната визия на продуктите са ключът към лидерството на пазара.

История

„Винпром Пещера“ e основан през 1939 г. в район с традиционно развито лозарство и винарство. От 1998 г. изцяло частното дружество „Винпром Пещера” АД инвестира в създаването на собствени марки високоалкохолни напитки, които уверено държат лидерство по качество и пазарен дял у нас. Тези марки са разработени по европейските стандарти за качество и контрол на производството, и са търсени на пазарите в Европа, Америка и Азия.

След 2000 г. компанията започва мащабни инвестиции в модерни производствени бази по стандартите на ЕС. Днес „Винпром Пещера” АД е лидер за България в производството на вина и високоалкохолни продукти. Разполага със собствени бази, капацитет и технологии за производство на вино, ракия, водка, уиски, мента, мастика и др.

„Винпром Пещера” АД е износител на високоалкохолни напитки и отлежали винени дестилати за Великобритания, Австрия, Испания, Португалия, Швейцария, Гърция, Турция, САЩ, Панама, Русия, Украйна, Казахстан и Молдова. Компанията изнася качествени наливни и бутилирани вина за Япония, Канада, САЩ, Великобритания, Испания и Гърция.

Съхранени Традиции

„Винпром Пещера” АД притежава и обработва над 15 000 дка собствени лозови насаждения, разположени в районите на гр. Съединение, Ямбол и Бургас. В сортовата листа на компанията влизат каберне совиньон, каберне фран, мерло, сира, шардоне, мускат отонел, совиньон блан, юни блан и други. Зад отглеждането, обработката и контрола на качеството на лозовите масиви седи експертен екип от енолози и агрономи, които преминават през системни обучения и прилагат най-новите световни практики. Във всеки лозов масив „Винпром Пещера“ АД отделя 60 дка за експериментиране на нов за нашата страна сорт, който всяка година преминава през тестове и оценки на енолози и консултанти.
„Винпром Пещера“ АД работи с над 200 производители в цялата страна, разполагащи с допълнителни лозови масиви от над 100 000 дка. Екип от квалифицирани експерти на компанията следи и консултира отглеждането на всяка реколта в съответствие с високите стандарти за качество.
„Винпром Пещера“ АД е първата компания в бранша, която създаде собствен аграрен отдел през 2000 г. Негова основна дейност е да оказва методична и технологична помощ на кооперациите и арендаторите, за да гарантира високо качество на гроздето. Компанията изкупува сортовете червен мискет, ркацители, памид, димят, мускат отонел, юни блан, мерло и каберне совиньон.

123_big_image_1000x0 124_big_image_1000x0

ВИНО

DP Chardonnay, DP Muscat, DP Merlot, DP Cabernet Sauvignon, DP Cabernet Franc, DP Syrah, DP Merlot Reserve, DP Caberne Sovignon Reserve
 
vinprom Peshtera wine rose wine expo
 
Контакти

 

Централен Офис – гр. Пловдив

Бул.“Дунав“ 5

Тел.: +359 32 606 916

Факс: +359 32 606 910

Офис – гр.София

Бул.“Цариградско Шосе“ 101, ет.3

Тел.: +359 2 807 20 11

Факс: +359 2 807 20 30
 

Производствена база – гр. Пещера

Бул.“Георги Кьoсеиванов“ 1

Тел.: +359 350 6 23 43

Факс: +359 350 6 20 24
 
BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish