Винарна Ялово – Rose Wine Expo 2019

За винарната 

Винарна Ялово е малка бутикова изба, разположена в полите на Стара планина на юг от Велико Търново. Запалени от общия пламък на любовта си към виното, визионерът Антон Танев и енологът Димитър Димов се впускат в това приключение, с желанието да създават вина с характер, изразяващ красотата на региона и общото им виждане за правене на вино. Вината на Винарна Ялово имат амбицията да припомнят традициите и миналото, като съчетават чисти техники и естетика в едно занаятчийско производство!

Винарна Ялово е създадена 2016 година от визионера Антон Танев и енолога Димитър Димов, които превръщат изоставеното училище в село Ялово във винарска изба. Проектът започва през 2010, откогато двамата започват да правят заедно гаражни и експериментални партиди вино. До този момент избата подбира грозде от лозари, като основния принцип е подбора на тероар и стопани, с които да работим като дългосрочни патньори. В момента избата изгражда собствения лозя, като замисъла е да се възродят старите местни сортове с голяма гъстота на насаждението и традиционни формировки. Работата на избата се базира на три основни принципа:

Автентични сортове – Характера на виното е генетично закодирано в лозата, и той се изявява най-добре при определени условия. Ние се стремим да намерим именно тази спойка между лозата и региона – „тероара“, а в старите, традиционни сортове е закодиран безспорно най-устойчивия и оригинален характер.

Чисти техники – виното е като жив организъм, затова предпочитаме енологични практики, които изявяват характера и запазват живеца във виното. Избягваме практики и добавки, които консервират.

Занаятчийски подход – В бутиковата изба вместо механизирано производство ние ползваме много повече ръчен труд. За да стигне до трапезата ви, виното минава много пъти през нашите ръце, и точно това го прави специално!

Традиция и стил ,които не забравяш !

Публикувахте от Винарна Ялово в Петък, 3 ноември 2017 г.

Контакти

село Ялово, обл. Велико Търново

Телефон за връзка: +359 898 999 962

office@vinarnayalovo.com

Официална страница

Страница във Facebook

 

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish