Винарна Вила Терес – Rose Wine Expo 2016

2015 награда за бранд: спечели дизайнът на етикет и бутилка на розето „Вила Терес”.

За изключително важната роля на виното и неговата употреба в живота на древна Тракия може да се съди не само по артефактите- писмени знаци, но и по многото съдове за пиене, намерени при археологически разкопки в Тракийската низина. Една от най-впечатляващите находки е откритата при разкопките на могилата „Светицата“. Златна маска-фиала с човешко лице. Фиалата тежи почти 700 г и на нея е изобразен човек с властно излъчване и затворени в момент на върховно удоволствие очи. Може би това е владетелят, който след като изпива виното, придобива божествена сила, от обикновен човек се превръща в бог. Откритата маска е на цар Терес І.

villa_teres_rose_wien_expo_04

Винарна „Вила Терес“ е комплекс за винен и СПА туризъм. Комплексът е разположен в южната част на село Карабунар, на 8 километра от изхода на магистрала „Тракия“ за Велинград. Районът е известен с богатото си културно и историческо наследство. Карабунар е селище от тракийско – римската епоха. През селото е минавал стар римски път, т.нар. Централен или Диагонален, който е идвал от Белград и се е отправял по посока Константинопол. Местоположението на Винарна „ Вила Терес» е избрано след специално проучване на тероара, климата и релефа на района. Тук е един от традиционните лозаро-винарски райони на България, място с традиции и потенциал за създаване на висококачествени вина. В село Карабунар има четири изби. Две от тях са действащи и две са в процес на изграждане. Изби има в селата Виноградец, Памидово, Лесичово, Славовица и Ветрен, в град Септември и в Пазарджик. В близко бъдеще това ще е първият организиран туристически маршрут- „Античен път на Тракийското вино“, обхващащ малки и големи изби в района, готови да посрещнат туристи, желаещи да дегустират български вина.

Villa terres

Винарната

Винарна Вила Терес е изградена и въведена в експлоатация през 2013 година. Капацитетът на винарната е 100 тона преработено грозде при стриктно спазване на признати международни техники и практики за производство на вино и използване на висококачествени енологични продукти. Гроздето се отглежда и наблюдава до точния момент за беритба. По време на годишната кампания всеки грозд се подбира и обработва ръчно, след което мъстта или течността постъпват в съответния съд за ферментация. Екип от доказани професионалисти обработва и се грижи за виното през всички стадий на ферментация и отлежаване.

villa_teres_rose_wien_expo_01 villa_teres_rose_wien_expo_02 villa_teres_rose_wien_expo_03

Вината, произведени във Вила Терес са от лозя, разположени в района на селата Карабунар, Виноградец и Славовица. При отглеждане на гроздето са използвани иновативни методи в лозарството, които имат за цел да осигурят оптимален добив грозде при най-добри качествени показатели. Същевременно са запазени традиционни техники и лозаро-винарски традиции на района.

Във винарна Вила Терес предлагаме организирани дегустация на продукцията на винанрната, придружени с кратък курс по производство на вино и сомелиерски практики. С предварителна заявка предлагаме посещение и дегустация на вино в съседни изби.

logo_villa_terres

Контакти

Стопански двор, село Карабунар, община Септември, област Пазарджик, 8 км. от изхода на магистрала „Тракия“ за Велинград – 69-ти километър от София.

e-mail: villaterres@yahoo.com

тел. 0888550140

www.villaterres.bg

е-мail: dateko@yahoo.com

 

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish