Warning: Creating default object from empty value in /home/rosewine/public_html/wp-content/plugins/spider-facebook/spider-facebook.php on line 66

БАЛАР – Rose Wine Expo 2017


Warning: Creating default object from empty value in /home/rosewine/public_html/wp-content/plugins/spider-facebook/spider-facebook.php on line 66

 2016 Сребърен медал: BALARINA ROSE каберне совиньон, мерло, сира 2015

ФИЛОСОФИЯ

На старобългарски език „балар“ означава „мъдър, учен човек“.  Да останем максимално близо до характера на гроздето,  дарено ни от тракийската земя, чрез  виното, което създаваме, е едно от измеренията на мъдростта според нас. Прилагайки щадящи практики и  чрез редуциран добив  ние само помагаме на лозето да разкрие напълно потенциала си. Подчиняваме се на Природата, когато не е милостива към нас, като не произвеждаме вино при недостатъчно  добра  реколта (например реколта 2014 година).

Ние знаем, че измерение на мъдростта е и умелото преплитане  на противоположностите. Гъвкавостта ни умело да следваме променящите се природни условия се съчетава с прилагане на  устойчива практика, включваща подробно разработени процедури за управление на технологичния процес.

Правилно подбрания тероар, едновременно със стриктното прилагане на създадения от членове на нашия екип модел на управление на индустриалното предприятие, са нашата гаранция за повторяемост на качеството на виното.

ЗА НАС

Нашето вълнуващо пътешествие в света на виното започна през 2006 година, когато, след прецизно проучване на почвите, избрахме за място на нашите лозя подножията на мистичните Манастирски възвишения в землището на село Скалица, югозападно от град Ямбол.

Винарната ни  е в непосредствена близост до лозовите масиви, което гарантира запазването на качествените характеристики на гроздето към началото на винифицирането му. Капацитетът ѝ е  за преработка на  50 тона грозде. Основната ни цел е производство на лимитирани серии  вина с изявен характер и нямаме за цел  разширяване на дейността .

Прилагаме  класическа технология за получаване на червено вино с преобладаващо използване на ръчен труд, когато това е от значение за качеството на виното .

Младото вино съзрява във френски 225- литрови дъбови бъчви, последвано от бутилково отлежаване в подземно помещение с постоянна температура и контролирана влажност  на въздуха.

ЛОЗЯ

Избата разполага със 130 декара собствени лозови насаждания със сортовете  Каберне совиньон, Мерло,  Сира и поддържащи сортове Пети вердо, Малбек, Карменер  и Темпранийо.  Белите сортове са Гевюрцт траминер и Мускат отонел.

Съчетанието от фактори като естествената защитеност на района от северните ветрове, естественият  наклон на терена, добрата водопропускливост на почвата, големият брой слънчеви дни, както и редуцираният добив от 400 – 450 кг грозде от декар, е добра основа  за получаването на богати, плътни, ароматни и запомнящи се червени вина.

balar_wines

ВИНА

Това са червени сухи вина , произведени от сортовете грозде Каберне Совиньон,  Мерло и Сира, елегантно преплетени както помежду си, така и със сортовете „Пети вердо”, Малбек,  Карменер  и Темпранийо.

Цветът им е наситен, тъмен рубин с пурпурен оттенък. Имат  концентриран,плътен, хармоничен и богат вкус , топъл характер, който впечатлява с кадифената си мекота и топлота, с дълъг, балансиран и елегатен финал.  Лесно разпознаваеми тероарни вина. Възможно е да се появи благородна утайка.

 balar_01

КОНТАКТИ

Адрес: с. Скалица, общ. Тунджа, обл.Ямбол
Телефон: +359 886 920 664
Телефон: +359 886 245 524
E-mail: balar_ad@abv.bg

web site: www.wines-balar.com

BulgarianChinese (Traditional)EnglishFrenchItalianJapaneseRussianSpanish