anons_rosewine-expo

Пролетта неудържимо нахлува  и ни подканя да разтворим душите си и да проветрим съзнанието си. Въпреки, че днес  ни се налага да живеем в свят на ограничения и несигурност, в свят който отново гради граници. Или точно пък заради това сме длъжни да откриваме нови хоризонти!

В света на виното също винаги са съществували много ограничения и догма.Но преди няколко години нахлу неудържимо една нова вълна и помете представите ни за схоластична елитарност. Розетата  ни грабнаха и понесоха на крилата на ликуващия възторг от живота!

Припомниха ни забравената древна истина, че на виното трябва да  се гледа като на един от най-важните елементи на хедонизма и креативността. Както при модата, в света на виното има тенденции, които изведнъж помитат ограниченията, променят пейзажа, нагласите и предпочитанията. Виното вече не е запазена територия за богатите, сериозните и възрастните. Виното отдавна е територия на свободния дух!

Интересът към Розето  вече не  е просто мода или дамски каприз, а е целенасочена  тенденция  за  нови изисквания към Виното.

Розетата  са  вина-хамелеони. Те за приказливи и подкупващи  компаньони  при всяка среща с храна или приятели  през различните части на денонощието.

С изящна лекота,чувствена сочност,палава  игривост или  изненадваща дълбочина,при контакта с дъб- single barrel, шумящи, on the rocks -аперитивни, полусладки или нискоалкохолни вина с добавен  плодов сок за  spritz wine- розовото бъдеще на розетата е в тяхното  разнообразие.

Именно Форум като ROSE WINE EXPO – KAZANLAK правят виното очарователно достъпно, отстранявайки всяка претенция или опит за представяне като нещо елитарно и ограничено за просветени.

Космополитният  градски номад,както бихме  си позволили да оприличим  най-новото потребителско поколение на винения пазар,не признава  граници и правила.Този модерен  клиент налага нови схеми  на общуване и   търси  други  вкусови хоризонти.

Да,виното задължава култура на потребление,но тя се възпитава  и демонстрира точно от такива Форуми,а с модерните мобилни винени приложения. Познанието отдавна  е общодостъпно и бързо.

Виното е жив организъм, такова трябва да е и всяко негово представяне. ROSE WINE EXPO – KAZANLAK   е  динамична и самоопределяща се структура  от  равнопоставени партньори.

С уважение и респект към  земята, човешкото съзидание и  култура,добрата воля и творческото вдъхновение, ROSE WINE EXPO – KAZANLAK се наложи като  най-големия  форум  в България и единствен на Балканите за Розови вина. Инициативата Национален конкурс за вино Розе „Златен Киликс“ Казанлък създава Златния стандарт  на Българското Розе .

Ние първи срещнахме обикновения българин и многобройните чуждестранни поклонници на красотата и богатството на земята ни  с хората,които създават виното и с хората,които  имат потенциала да го познават,оценяват и квалифицират. Както Златният Киликс, който от цялата ритуална система на древните траки за разливане на вино,единствен докосва устните на  Богоизбраните.

Така всички  ставаме  част от Винената култура на своето време.